Trabzonspor’un Akyazı Medical Park Stadı’nda oynadığı maçlarda ne kadar seyirci olacağını, meydandaki bilet kulübesinden anlıyabiliyorum!
Bursa maçında seyirci sayısı yüksek olacak.
Çarşamba’dan itibaren kuyruk başladı. Bugün daha da artacak ve belki yola kadar taşacak.
Trabzonspor bu tür maçları çevirmekte zaman, zaman zorlandı. Şimdi öyle beklemiyorum. Maçı çevirecek Burak var,  Abdülkadir var, Rodallega var. Var da var.  Trabzonspor taraftarı ile bütünleşecek ve 3 puanı alacak.


Tarihin derinliklerine yani 20 yıl öncesine gidip bu tarafa doğru geldiğimizde kırılma maçlarında sorun yaşadık.
Şimdi Trabzonspor’un başında farklı da bir hoca var.
Tavizsiz ama soğukkanlı.
Atom karınca lakabını hakkı ile almış bir isim.
Rıza hoca Malatya maçı hariç hiç kaybetmedi.
Bu maçta da kaybetmeyecektir.
Trabzonspor, Bursaspor’u mutlaka yenmeli.
Yenemiyorsa da kendi evinde yenilmemeli.
O bir puanlar, o averajlar bize nelere mal olmadı ki.
Trabzonsporlu futbolcular tam 7 maç üst üste kazandılar.
Futbolcu da hoca da görevini yaptı.
Bursa maçında görev taraftarın olacak!
 
ŞÖHRETE TOLERANS!


 
Eğer Türkiye’de sanatçı isen, futbolcu isen, şöhretli isen sorumsuzca davransan da soru soran olmaz. Bunları geçmişte Tanju Çolak’ta yaşadık, İbrahim Tatlıses’te gördük. Şöhretli iken herkes göz yumuyor. Şöhret bitmek üzere iken Tanju hapse atıldı, İbrahim Tatlıses vuruldu sonra dostları terketti. Her şeyin hesabı ağırdan ağırdan sorulur oldu. Burak Yılmaz’ın sabaha kadar eğlenip İstanbul’da kaza yapması da böyle.
Bakıyorum da hiç kimse o saatte orada ne işi vardı demiyor! Golleri atıyor ve bizleri sevindiriyor ya! Böyle bakmamak lazım. Ne kadar şöhretli olursa olsun Avrupa’da en küçük bir ihmalin hesabı soruluyor. Messi de olsan! Geçmiş olsun derken, o saatte orada ve neden sorusunu da soracağız!
 
KALKAN OLDU..


 
“Burak Yılmaz’a psikolog lazım mı?” sorusu üzerine Rıza Çalımbay bakın nasıl cevap vermiş: ‘Burak'ın öyle bir şeye ihtiyacı yok. Psikolog bir tek Burak'a değil bize de lazım. Burak için söylemiyorum. Bütün oyunculara lazım. Futbolculuk bana göre kolay. Çalışıyorsun oynuyorsun. Ama teknik direktörlük en önemli mesleklerden bir tanesi. Psikoloğun çok iyi olması gerekiyor. Sporun içinden gelmesi gerekiyor. O yenilgiyi, mağlubiyeti galibiyeti bilmesi gerekiyor. Oyuncuyu oynatmıyorsun hemen o sıkıntıya giriyor. Oyuncu çok iyi oluyor havaya giriyor. Aileden dolayı problemi oluyor ona yansıtıyor. Futbolcu için maalesef burada ki üzüntüsünü ailesine taşıyor. Psikoloğa bir tek Burak değil bütün oyuncuların hepimizin ihtiyacı.’
Ben inanıyorum ki, Rıza hoca bunu söyledi ama diğer soruları da sordu!

HÜSEYİN DE GELİYOR
 
Sadi hoca ve diğerleri ne cevherler yetiştirmişler. Öyle isimler var ki, şu an bazıları sakat. Onlar da katıldığında Trabzonspor gelecekte daha fazla çocuğumuzu sahaya sürecek. Hüseyin Türkmen Erzurumspor maçında banko oynadı ve umut verdi. Rıza hocanın Trabzonspor’a şampiyonluk yaşatmasını çok istiyoruz. Diyelim olmadı, bizler birkaç genci A takıma kazandırmasını da şampiyon kadar önemseriz.
 
AKSİYON TAKIMI!


 
Hakan Usta. Necmiatispor Kulübü’nün Başkan Yardımcısı. Yaşamı boyunca hep mazlumların yanında oldu. Meydan’da 15 Temmuz sonrasında pankartları o astı. İsrail ve ABD’nin Filistin’e çökme çabalarının sonrasında futbolcularını sahaya pankartla çıkardı. ‘Ya Kudüs’te yaşarız ya şehit oluruz.’ sözünü herkese okuttu. Tebrikler Hakan Usta, tebrikler Necmiati Spor Kulübü.
 
BİRAZ DA NOSTALJİ
 
NEVZAT YILMAZ
 
Trabzon Basınının önemli değerlerinden birisi de Nevzat Yılmaz’dır. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin Başkan Yardımcılarından birisi olan Yılmaz bıyıkları ve uzun saçları ile 1975 yılında. 
 
ARDEŞENLİ HASAN!

 
Fotoğraftaki isim Hasan Altay. 1994 yılında İstanbul’da amatörü kasıp kavuran Sahrayıcedit takımında çekildi bu fotoğraf. Daha sonra ise Rize Ardeşenspor’a transfer oldu. 2 sezon 3.ligde sol tarafta estirdi. Rizeli, Sarıyer’de oturuyor ve fanatik bir Sarıyer taraftarı. Aynı zaman da Rumelikavağı takımının alt yapısındaki bütün kategorileri çalıştırıyor. Gelecek vaad eden bir teknik adam. Yıllar sonra Sarıyer’in başında onu görürseniz sakın şaşmayın. Tebrikler Hasan Sarıyer Altay..