78 sporcunun yer aldığı ekipte Trabzon’dan 10 kişi yer aldı. UDSAK’tan yapılan açıklamada, “UDSAK Trabzon ekibi o Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun düzenlediği Sarıkamıș Șehitleri anma tırmanıș faaliyetine Türkiye genelinde toplamda 78 kiși kabul edilen sporcularından sadece 10 sporcusu UDSAK ekibinden oluşmaktadır. Ondan anlaşılıyor ki Trabzon’u temsil eden ve en fazla kıș eğitimli sporcularına sahip olan kulüp unvanına sahip olduk” denildi.

Ekibin Çoğu Çaykara’dan

 Trabzon’dan hareket eden ekibin sabah saatlerinde Kars Sarıkamış’ta ki toplanma noktasında geçtiği ifade eden UDSAK Başkanı Aydın Mutlu konuşmasında,“ Tören alanına hazır bulunarak Türk Bayrağı ve UDSAK filemasını açarak Trabzon u temsil ettik.  Sarıgün Köyü’ne doğru hareket ettik. Köyün merkezinde ilk çadırlarımızı kurarak gecenin çok șiddetli soğuğun altında sabahlıyan dağcılarımız sabahın erken saatlerinde tekrar çadırlarını toplayarak 2500 rakımlı ikinci kamp alanına hareket ettik hava koşulları oldukça sert olması sporculara birçok malzemelerine dikkat ederek ikinci kamp alanında gelmemelerini federasyon uyardı.  UDSAK ekibi her zamanki gibi tam kıș eğitimlerini alarak malzeme konusunda problem olmada 2500 kampına 3.5saatte ulaşarak kampını tekrardan kurdu. Ağırlıklı sporcularımız Çaykara Milli Eğitim Camiasından oluşması bizleri bir hayli onurlandırdı” ifadelerine yer verdi.

Zirveye Ulaştık

Başkan Mutlu açıklamasında, “2500 rakımlı kamp alanından sabahın erken saatlerinde 90.000 șehit verdiğimiz Allahuekber Dağı zirvesine doğru hareket ettik” diyerek, “3.5 saat sonra zirveye ulaștık. Zor șartlar altında saygı durușu ve İstiklal Marșı okunurken Türkiye’nin diğer kulüplerinden gelen bazı sporcular donma belirtisi yașamaya bașladı federasyon görevlileri ve UDSAK ekibiyle birlikte kapalı bir alana çekerek sıcak su ve yiyecek vererek bir nebze olsun donmaktan kurtardılar.  Törenin ardından geri intikale bașlayan federasyon ve UDSAK ekibi yoğun bir sis ve kötü hava koșulları nedeniyle kamp alanına 10 saatin üstünde ulaștık çadırlarımız toplayıp Sarigün Köyü’ne dönerek Kars İl Temsilciliği sıcak çorba ve çay ikram yapıldı ardından Trabzon a döndük” diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilisim