Siyasi partilerde belediye başkan adayları belirlendikten sonra ki özellikle AK Parti’deki adayların açıklanmasının ardından yeni cepheler açıldı. Küskünler cephesi.

Küskünler cephesi.

Partide uzun yıllar hizmet veren, belediye başkanlığı gibi görevlerde bulunup da 31 Mart seçimleri için aday gösterilmeyen birçok isim siyasi geleceğine yeniden yön vermeye yöneldi.

Bu derede bu kadar balık tutulur diyerek partilerine karşı bayrak açtı.

Trabzon’un bütün ilçeleri birer kelime ile tek tek ele almaya çalışacağım ve son gelişmeleri sizlerle paylaşacağım.

Siyasete Milli Görüş’ten başlayan ve her kademede görev alan AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi’nin tek hedefi vardı, Ortahisar Belediye Başkan adaylığı.

Ahmet Metin Genç yoksa orası benim hakkımdır diyerek ve bunu her platformda dile getiren Selahaddin Çebi’ye öyle bir siyasi çalım atılmış ki ne Ortahisar ne de kendisine teklif edilen Araklı verildi.

Çebi’nin sosyal medyadan “Haksız bir davada zirve olmaktansa, hak davada zerre olmayı tercih ederim. Hak her zaman üstündür. Hak ile beraber en güzel makam gönül makamı yürek tahtıdır” yaptığı paylaşımla da AK Parti’ye karşı bayrak açtığının açık bir ifadesidir.

İstifa imasında bulunan Çebi’nin önümüzdeki günlerde nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

Bu zamana kadar her platformda davasına da bağlılığını gösteren isim oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yoluna çakıl taşı bile olurum diyen Selahaddin Çebi’nin gönlü bir şekilde alınmalı.

Şehrin en batısından başlayalım.

Şalpazarı Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayı Refik Kurukız’a karşı AK Parti eski ilçe başkanı Fatih Yılmaz Yeniden Refah Partisi’nden aday oldu. O da AK Parti’de beklediği ilgili göremeyen siyasetçilerden.

Beşikdüzü’nde mevcut belediye Başkanı Ramis Uzun partisi CHP’den istifa ederek diğer AK Partili aday adaylarıyla birlikte kurulan oluşumla Demokrat Parti’den aday oldu. Beşikdüzü’nde hem Ramis Uzun hem AK Partili aday adayı Zülküf Dilli ve diğer aday adayı olan isimler partilerine karşı bayrak açan siyasetçiler.

Vakfıkebir’de AK Parti; Muhammet Balta’dan halkta karşılığın yok gerekçesiyle önce vazgeçti, sonra aday bulamayınca yeniden ona sarıldı. Aday gösterilmeseydi o da bayrak açacak isimlerdendi.

Tonya’da halk yoklamalarından birinci çıkan Bizim Veysel, yani Veysel Kurt’u AK Parti aday göstermeyince seçimlere bağımsız girme kararı aldı.  AK Parti’nin seçimi kaybedebileceği ilçelerden birisi de Tonya’dır.

Çarşıbaşı’nda işler karıştı. Cumhur ittifakında MHP’ye bırakılan ilçede önce mevcut başkan Mümin Nuhoğlu’nun adaylığı açıklanıp ardından sudan bahanelerde geri çekilmesi ilçede rahatsızlık yarattı. Cumhur İttifakı’nın adayı Ahmet Keleş ama AK Parti’nin eski ilçe başkanı Zekeriya Karaçengel bağımsızlığını ilan edip AK Parti’ye karşı bayrak açan önemli isimlerden. O da seçimlere bağımsız giriyor ki, kazanma ihtimali oldukça yüksek.

Akçaabat’ta sular durulmuş gibi görünse de eski ilçe başkanı Hüseyin Altuntepe kırgın. Başkan Osman Nuri Ekim’e ne kadar katkı sağlar bilemeyiz.

Düzköy’de AK Partili belediye başkanı Yılmaz Ankara’da küstürülenlerden.  Yeniden aday gösterilmeyen Yılmaz Ankara seçimlere bağımsız girecek. Partisi AK Parti’ye karşı bayrak açan isimlerden biri olan Yılmaz Ankara’nın arkasında kamuoyu desteği var.

Maçka’da önce Dr. Oğuz Kara’yı açıklayan AK Parti bu ismi geri çekip Koray Koçhan’ı yeniden aday göstermesi partide zafiyet doğururken Oğuz Kara’nın hiçbir partiden aday olmayıp bürokrasiye geri döneceği tahmin ediliyor.

Ve Arsin.Mevcut başkanlardan aday gösterilmeyen diğer bir isim dik durup diklenmeyen Muhammet Sait Gürsoy. Partisine küsen hatta istifa etmeyi bile düşünen Sait Gürsoy’a CHP’den teklif var. Gürsoy CHP’nin teklifini kabul etmez ise Başka bir oluşumdan aday olur mu, zaman gösterecektir.

Sürmene’de kalbi kırılan bir başkan da Rahmi Üstün. AK Parti, Rahmi başkanın yeni dönemde devam etme şevkini kırarken küskünler arasına kattı. Rahmi Başkanın bu sürece nasıl katkı sağlayacağı merak ediliyor.

Bir isyan da Dernekpazarı’ndan…

Eski ilçe başkanı Zeki Avni Usta AK Parti’den aday adayı olduğu halde gösterilmeyen isimlerden.  Saadet Partisi’nden aday olacak ve AK Parti’den belediyeyi almaya çalışacak.

Uzun lafın kısası her seçimde olduğu gibi bu seçime de sancılı giriliyor.

Aday adaylığı süreci Yine kırılanlar, dökülenler, küskünler, haksızlığa uğrayanlar, beklediğini göremeyen isimler  doğurdu.