Altın piyasasındaki durağanlık ve belirsizlik içinde, kuyumcuların gram altın için tahmin ettiği 2.200 TL'lik fiyatı açıkladığı haber gelirken, dolar bazındaki gerilemeye rağmen gram altında belirgin bir düşüş olmaması, yatırımcıları fiyat beklentilerine yöneltti.


ACELE ETMESİNLER

Altın yatırımında panik yapanın kaybedeceğini belirten Bekir Güloğlu, “Altın çok özel bir yatırım aracı ve bu piyasanın aynı şekilde özel koşulları var. 

Fiyatlar çeşitli etkenlerle dönem dönem gerileyebiliyor. Zaten herhangi bir malın fiyatının sürekli artması normal değildir. 

Piyasa koşullarında düzeltme yapılmak zorunda. Altın yatırımcısı zaten uzun vade yatırımcısı. Eğer al-sat yapayım diyorlarsa boşa uğraşmasınlar zarar ederler. 

Altın yatırımcısı öncelikle panik yapmayacak. Şu anda fiyat düştü diyerek altın satan kaybeder. Acele edilmemesi gerekiyor. Bu sakinliği koruyabilirse zaten kazanç garantisi var.” dedi.


FİYATLARI YÜKSELECEK

Altın fiyatlarında yükselişin kaçınılmaz bir netice olacağını söyleyen Bekir Güloğlu, “Altın fiyatlarında bir yerinde sayma dönemi yaşıyoruz ve bu süreç de öyle uzun sürmeyecek. 

Altın yeni bir yükseliş trendine başlamak için hazırlık yapıyor. Kazanç sağlamak isteyen bu fiyatlardan alım yapar. Bu fiyatlara bir daha geri dönüş olmayacak. 

Ne ons altın bu fiyatta kalacak ne de dolar kuru bir daha bu seviyede olacak. Gram altın fiyatı da ay sonuna kadar ivme yalayacak bir biçimde yükselmiş olur.” ifadelerini kullandı.


FİYAT TAHMİNİ

Gram altın fiyat tahminini açıklayan Bekir Güloğlu, “Gram altın fiyat tahmini yapacaksak bunu uzun vadeli yapmak yanıltabilir. Fiyatları etkileyen çok farklı değişkenler var. 

Gelişmeleri görmeden yorum yaparsak insanları yanıltırız. Ancak Şubat ayında gram altın için fiyat beklentimizi açıklayabiliriz. Bugün itibariyle gram altını 2.060 TL’den satıyoruz. 

Şubat ayının sonuna kadar en az 140 TL’lik bir fiyat artışı öngörüyoruz. Biraz daha net ifade edecek olursak gram altın Şubat ayının içinde 2.200 TL barajını aşacak. 

Bu fiyat Şubat ayının ortasında da gelebilir ay sonunda da gelebilir. Sonraki ayları ise ondan sonra değerlendireceğiz.” şeklinde konuştu.


Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir. 

Kaynak: Haber Merkezi