Dolarda büyük kriz: Yıl sonu beklenen rakamı açıkladı Dolarda büyük kriz: Yıl sonu beklenen rakamı açıkladı

Altın fiyatlarının son bir haftada gösterdiği artışla birlikte, kuyumcular vatandaşları kesme altın alırken dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Özellikle gram altının 100 TL civarında bir artış gösterdiği belirtilirken, Trabzon burmasının fiyatında da ciddi bir yükseliş yaşandığı ifade ediliyor.

Nevzat Kuyumculuk Genel Müdürü Erhan Şakar, altın fiyatlarının yükselişiyle ilgili olarak, altın yatırımının dövize göre daha kazançlı olduğu için yatırımcıların altına daha fazla yönelmeye başladığını belirtiyor. Ancak, altın alımında güvenilir kaynaklardan alım yapmanın önemine dikkat çekiyor.

Şakar, "Merdiven altı diye tabir edilen yerlerde satılan kesme altının güvenilir olmadığını kaydediyor. Güvenilir altın almak isteyenler mağazalardan almalarını tavsiye ediyoruz. Sertifikasız, garantisiz bilmediği altını almalarını tavsiye etmiyoruz. Çünkü kuyumcuya bozmak için geldiklerinde sıkıntı yaşayacaklar. Mağazacılar olarak kesme altın ne alıyoruz ne de satıyoruz. Bunlar atölyeler arası dönen altındır. Yatırımcının kesme altın denilen altını almasını tavsiye etmiyoruz" şeklinde konuşuyor.

Trabzon hasırı olarak bilinen ve dünyaca ünlü bir coğrafi işaret olan burma bilezik fiyatlarının da altın fiyatlarındaki artıştan etkilendiğini belirten Şakar, Trabzon burmasının fiyatının neredeyse otomobil fiyatlarına yaklaştığını ifade ediyor.

Bu nedenle, altın yatırımı yapacak olan vatandaşların güvenilir kuyumculardan, sertifikalı ve garantili ürünler satın almaları önem taşıyor. Altın alımında dikkatli olunması, sonradan yaşanabilecek sıkıntıları önlemek adına büyük bir önem arz ediyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK