Yüksek Faizlerle Mevduat Getirileri Artıyor

1 aya kadar vadeli mevduat hesaplarında faiz oranı yüzde 44.21, 3 aya kadar vadeli mevduatlarda yüzde 52.03, 6 aya kadar vadeli mevduatlarda yüzde 50.61, 1 yıla kadar vadeli mevduatlarda yüzde 42.22 olarak belirlendi. Bu yükseliş trendiyle birlikte mevduat hesaplarına yatırılan paranın getirisi artıyor.

Sahibinden'e girenler gözlerine inanamıyor! Satılık ev fiyatlarında şoke eden düşüş Sahibinden'e girenler gözlerine inanamıyor! Satılık ev fiyatlarında şoke eden düşüş

Mevduat Getirileri Enflasyonun Altında Kalıyor

Ancak, enflasyonun yüksek seyrettiği bir ortamda mevduat getirileri, enflasyonun altında kalıyor. Örneğin, 1 aylık vadeli mevduata yüzde 44.21 faizle yatırılan paranın, bir yıl sonunda anapara artı faiz yenilemeleriyle birlikte yüzde 54.37 oranında getiri sağladığı belirtiliyor.

Merkez Bankası'nın Destekleri Devam Ediyor

Merkez Bankası, politika faizini sabit tutarken, piyasadan likiditeyi çekmek amacıyla yüzde 45 faiz oranıyla depo alım ihaleleri düzenlemeye başladı. Bu hamlelerle birlikte bankaların yüksek faiz politikalarını sürdürmeleri destekleniyor.

Yatırımcılar İçin Dikkate Değer Bilgiler

Özellikle mevduat hesaplarına yatırım yapacak olanlar için 100 bin liralık yatırımın, belirli bir vade sonunda ne kadar getiri sağlayacağı önemli bir husus olarak öne çıkıyor. Örneğin, 100 bin lirasını 1 aylık vadeli mevduata yatıran bir yatırımcının, ay sonunda 3,684 lira, yıl sonunda ise anapara artı faiz yenilemeleriyle birlikte 54 bin 365 lira getiri sağladığı vurgulanıyor.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT