Trabzon Çaykara Gençlik Merkezi'nin gönüllü gençlerle organize ettiği proje kapsamında, taşımalı eğitim gören ve kırsaldaki köy okullarında okuyan çocuklar doyasıya eğlendi.

18 Mayıs Müzeler Günü, Akçaabat’ta Ortamahalle Müzesi’nde kutlandı 18 Mayıs Müzeler Günü, Akçaabat’ta Ortamahalle Müzesi’nde kutlandı

Çaykara Gençlik Merkezi gönüllüleri ve gençlik çalışanları, ilçeye bağlı Uzungöl’de bulunan Şehit Mehmet Aygün İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde çeşitli oyun istasyonları kurdu. Palyaçoyla tanışan çocuklar, müzik eşliğinde oyunlar oynayarak gün boyunca keyifli vakit geçirdi. Proje kapsamında yüz boyama, halat çekme, çuval yarışı, el baskısı, palyaço müzik etkinliği, parkur oyunları, ebru yapımı ve takım oyunları gibi birçok eğlenceli faaliyet düzenlendi.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Merkezim Her Yerde Projesi ile Çaykara’daki her okulu ve köyü gezmeye, çocuklara ulaşmaya devam edeceğiz. İlçemiz genelindeki okullarda okuyan öğrencilerle sanatsal, sportif ve oyun faaliyetleri gerçekleştirdik. İlçe merkezine uzak olan gençlerimizin hem Gençlik Merkezleri faaliyetlerinden yararlanmalarını sağlamak hem de onlarla keyifli dakikalar geçirmek istiyoruz. Ulaşamadığımız genç kalmayana kadar her okulumuzu ve gencimizi bu faaliyetlerle buluşturacağız. Gittiğimiz yerlerdeki çocuklarımızı farklı etkinliklerle mutlu etmeye, gönüllülük bilincini ve farkındalığı artırmaya, köy okullarında okuyan gençlerimize Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sunduğu her imkânı ulaştırmaya gayret edeceğiz” dedi.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Birol Sancak