Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 Şubat 2024 tarihinde yaptığı açıklamada Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesine dikkat çekti. Ayrıca, Ardahan, Ağrı, Van ve Artvin'in bazı ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların tatil edildiği belirtildi. İşte detaylar:

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Heyeti Trabzon'da Potansiyel Mekanları İnceledi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Heyeti Trabzon'da Potansiyel Mekanları İnceledi

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da Çığ Tehlikesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi uyarısında bulundu. Bölgedeki eğimli ve yüksek kar örtüsüne sahip bölgelerde çığ riski bulunduğundan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Okullar Tatil Edildi

Ardahan, Ağrı, Van ve Artvin'in bazı ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildi. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyrettiği ancak çığ tehlikesi nedeniyle alınan tedbirlerin önemli olduğu belirtildi.

Turuncu ve Sarı Kodlu Uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ardahan ve Artvin başta olmak üzere 10 il için turuncu, diğer 12 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Vatandaşların bu uyarıları dikkate almaları ve gerekli önlemleri almaları önemle vurgulandı.

Bu kapsamda, bölgedeki yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesinin devam ettiği ve yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olunması gerektiği hatırlatıldı.
TAKA/AYŞE SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak