AK Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, deniz gücünü artırmaya yönelik önemli bir adımın atıldığını duyurdu.

Karaismailoğlu, Türk mühendisler tarafından yerli ve milli vizyonla geliştirilen TCG Derya adlı deniz aracının Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine katıldığını belirterek, "Mavi Vatan'daki gücümüze güç katmaya devam ediyoruz. Yerli ve milli mühendislik vizyonuyla Türk mühendislerimiz tarafından geliştirilen TCG Derya, vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun. 199.9 metre uzunluğu, 24.4 metre genişliği ve 400 ton mühimmat taşıma kapasitesiyle TSK envanterindeki yerini alan TCG Derya ile Güçlü Türkiye'ye yelken açıyoruz." dedi.

Otomobil Satın Alımında Nisan Kampanyaları Başladı: İşte Fiyatlar ve Kredi İmkanları Otomobil Satın Alımında Nisan Kampanyaları Başladı: İşte Fiyatlar ve Kredi İmkanları

TCG Derya'nın Türkiye'nin deniz güvenliğini ve savunmasını güçlendireceğine vurgu yapan Karaismailoğlu, yerli ve milli projelere verilen destek ve geliştirilen teknolojik çözümlerin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kabiliyetlerini artırmada önemli bir rol oynadığını belirtti.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Ayşe Sancak