Morgan Stanley, önümüzdeki haftalarda ekonomik verilerin aşağı yönlü sürprizlere neden olabileceği beklentisiyle ABD tahvillerinde bir toparlanma öngördü. Diğer yandan JPMorgan, getirilerin en son Aralık ayında gözlemlenen seviyelere yükselmesi nedeniyle yatırımcılara beş yıllık tahvil alımını tavsiye etti.

Whatsapp Image 2023 12 12 At 16 21 59 1

Ancak JPMorgan, piyasaların merkez bankası faiz indirimlerine erken bir başlangıç fiyatlamasına hala çok agresif olduğu konusunda uyardı.

Beş yıllık ABD tahvil faizleri geçen hafta 22 baz puan yükselerek, 19 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Bu artış, piyasa katılımcılarının Federal Rezerv'in bu yıl faiz oranlarını düşüreceğine dair beklentilerini azaltmasına neden oldu.

Whatsapp Image 2023 12 12 At 16 21 59

Salı günü başlaması planlanan bir sonraki ABD Hazine borçlanma ihaleleri, piyasanın iki, beş ve yedi yıllık tahviller için getiriler üzerinde yukarı yönlü baskıya neden olabilir.Morgan Stanley ve JPMorgan'ın tahvil tavsiyeleri, yatırımcıların ABD tahvil piyasasındaki gelişmelere dikkat etmelerini teşvik ediyor.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Doğukan ÖZKURT