Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Trabzon Valiliği, Büyükşehir Belediyesi’nin paydaşı olduğu, ‘Muhtarlarımızla yeni yüzyıla adım adım’ programı Trabzon’da gerçekleşti. 61 ilden 220 muhtarın katıldığı çalıştayda, muhtarlar projeleri ile ilgili fikir birlikteliği yaptı. Muhtarlar 24 masada 24 farklı konuyu değerlendirdi. 

MUHTAR HER ALANA DOKUNMALI

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, “Muhtarlık kurumumuz sadece yol, duvar değil, mahallenin bütün sorunları, eğitimi ve yaşam şekli ile muhtarların her alana dokunması gerekiyor. Ülkemizin 7 bölgesinden muhtarlarımız bir araya gelerek fikir birlikteliği yapıyor. Birlikte neler yapabiliriz, nasıl daha başarılı olabilirizi istişare ettik” dedi. 

HALKIMIZI DİNLEYİP DEVLETİMİZE ANLATIRIZ

Aktürk, “Çalıştayımıızın sonucu ilgili mercilere giderek, sonucu takip edeceğiz. Biz rica makamıyız. Halkımızı dinler, devletimize anlatırız. Devletimizle yol yürürüz. Bu toplantımız rol model olacak. Muhtarlarımızın bilgi birikimlerini halk ile devlet arasında daha profesyonel ve verimli oluşması için toplantılarımızı başlattık. Hep beraber devam edeceğiz. Çalışmalarımız devletimiz ve milletimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT