Ancak sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan kurtarma çalışmaları sonucunda, öğle saatlerine kadar süren çaba ile turist ve aracı Çaykara Belediyesi ekipleri tarafından kurtarıldı.

Bu olayın ardından, yöredeki turistik bölgelere çıkan yerli ve yabancı turistlerin yaşadığı benzer mağduriyetlerin artması dikkat çekiyor. Özellikle Uzungöl'ün üst kesimlerindeki yaylalara ulaşımı sağlayan yollarda yönlendirici tabelaların eksikliği, turistlerin karıştığı olayların artmasına neden oluyor.

Trabzon'da Uluslararası Aile Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce yürüyüş düzenlendi Trabzon'da Uluslararası Aile Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce yürüyüş düzenlendi

Yetkililer, turistlerin bu tür mağduriyetlerle karşılaşmaması için yöresel tabelaların eksiksiz bir şekilde yerleştirilmesi ve gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguluyor. Turizmin canlandığı bu bölgelerde turistlerin güvenliğinin sağlanması için hızlı bir şekilde çalışmaların başlatılması çağrısı yapılıyor.

Editör: Birol Sancak