Arsasında tek bir ağacı izinsiz kesseniz sizi sopayla kovalayacak olan, çok kızarsa kurşun  yağmuruna tutacak olanların, partizanlık uğruna Kaz Dağlarında ki kıyıma ses çıkarmamaları…
Bahçesinde ki ağacın dalını izinsiz budasanız sizi nobranlıkla suçlayacak olanların partizanlık uğruna Bodrum’un çöle dönüşüne ses çıkarmamaları…
Yıllar önce komşusuna,akrabasına taktığı çeyrek altını unutmayıp karşılığını bekleyen insanların, elin Kanadalısının memleketime gelipte üç kuruş paraya canım gözüm ormanlarımızı, habitatımızı yok etmesine sırf partizanlık uğruna ses çıkarmamaları…
Keza Uzungöl!
Ayder Yaylası…
Trabzon
İstanbul
Türkiye!
Memleket para hırslarınız yüzünden kel aynak kuşuna döndü!
Katarlısı gelsin de satayım diye bekleyen…
Arap gelsin de satayım diye bekleyen…
Kanadalı, Amerikalı gelsin de satayım diye bekleyenler, sizin doymak bilmeyen para hırslarınızın, arsızca benimsediğiniz avantacılık mesleğinin bedelini ödüyor bu doğa!
Daha da ödeyecek!
Ülkemizde bu yıl hava olaylarında,  iri taneli dolu da %10, hortum vakalarında %10, sel olaylarında da %40 oranında artış varken,  hiç bir şeyi umursamadan memleketi Afrikaya döndürme sevdasına, kuşların, kaplumbağanın,ağacın, sümbülün,çimenin,karıncanın en önemlisi de soluk aldığımız oksijenin yok edilmesine sesini çıkarmayanlar…
Hadi aynaya baktığınız da yüzünüzü görmüyorsunuz diyelim…
Peki ya evlatlarınız?
Onları da mı görmüyorsunuz?
 
10-15 gün önceydi. D-Max kanalında Hurda Avcıları (Salvage Hunters) adlı proğramı izliyordum. 12.Sezon 8. bölümdü sanırım. Antikacı Drew, Hollanda da antika satılan bir mağazaya girdiğinde bir büstte rastladı. 1730’lu yıllarda Antik Yunan da yaşayan tiyatro yazarı şair Sappho’nun 1900’lü yıllarda yapılan büstünün bir kopyası olan bronz büst Drew’i çok etkilediğinden olsa hemen almak istedi. Pazarlık başladığında  dükkan sahibinin büstle ilgili verdiği bir bilgiyi yazıyorum.
“Buraya gelmeden önce büst Türkiye’de bir müze de sergileniyordu.”!!!!!
Şok oldum.
Nasıl yani? Müze de sergilenen bir büstün Hollanda da sıradan bir antikacı dükkanında ne işi olabilir? Dedim kendi kendime. Sonra unuttum. Ta ki üç gün önce CHP’li Mahmut Tanal’ın “TCDD Müze Binasından çıkarılan tarihi eserler nerede?” haberini okuyuncaya kadar.
TCDD Müze Binasından çıkarılan tarihi eserler nerede bilmiyorum ama hangi müzede sergilendiğini öğrenemediğim tarihi eser Salvage Hunter proğramını sunun Drew’in elinde.
Sahi o tarihi eserin Hollanda da ki bir dükkanda ne işi var?
 
Son yıllarda ülkemizde hızla yayılan bir hastalıktan bahsetmek istiyorum.
Dunning-Kruger Sendromu
Niteliksiz, cahil insanların yakalandığı bu hastalıkta, kişi kendisini  kısacası “ Bir haltmış “ gibi hissetmekte. Son dönemde herşeyi bildiğini, herşeyin en iyisini yaptığını sanan cahillikle, haddini bilmeme arasına sıkışan bu insanların en büyük özelliği başkalarını küçük görme şeklindeymiş.
Şöyle ki, siz mütevazisiniz, insanları kategorize etmeden, onları incitmeden dikkate alıp konuşuyorsunuz. Ama o kişiler cehaletin verdiği özgüvenle kendilerini mükemmel sanıp hadsizleşiyorlarmış.
Ayrıca Dunnig-Kruger Sendroma yakalanan niteliksiz insanlar ne ölçüde niteliksiz olduklarını da fark etmiyorlarmış.
Sürekli kendi niteliklerini abartma eğiliminde olarak, gerçekten nitelikli olan insanların niteliklerini görüp anlamaktan aciz olan bu kişiler  kendi doğrularının, düşünce ve eylemlerinin doğruluğuna da kati olarak inanmaktaymışlar.
Allah şifa versin ne diyim o kadar çoklar ki.
*******
Baklava çalan çocuğu hatırlamayanınız yoktur sanırım.
16 yıl ceza almıştı!
Hamile kadına saldıran ünlü baklavacılar mı?
Onlar beraat etti!