New York'un ünlü 5. Cadde'sinde, ABD Başkanı Joe Biden'ın katılacağı bir etkinlik öncesi yaşanan olaylar, şehrin gündemine bomba gibi düştü. Manhattan'da gerçekleşecek olan Biden'ın kampanya etkinliği için toplanan Filistin destekçisi göstericiler, Biden'ın İsrail'in Gazze'de yürüttüğü politikaları protesto etmek amacıyla yolu kapattılar. Ancak bu eylem, New York Polis Teşkilatı (NYPD) ile göstericiler arasında arbedeye yol açtı.

Uq Oe5Mi U E C Wo7Yc P E Wxg

Japon Donanmasına Ait 2 Helikopter Pasifik Okyanusu'na Düştü: Arama Kurtarma Çalışmaları Sürüyor Japon Donanmasına Ait 2 Helikopter Pasifik Okyanusu'na Düştü: Arama Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Çoğunluğu Yahudi asıllı olan ve İsrail'in Gazze'deki politikalarını destekleyen göstericilerin müdahalesiyle onlarca Filistin yanlısı gözaltına alındı. NYPD, Biden'ın katılacağı etkinliğin gerçekleşeceği bina önündeki yolu açmak için göstericilere müdahale etmek zorunda kaldı ve protestocuları gözaltı merkezine taşımak için polis otobüsleri getirdi.

Diğer bir noktada, Columbus Meydanı'nda toplanan yüzlerce Filistin destekçisi ise Biden'ın New York'a gelişini protesto ederken Gazze'deki insani krize dikkat çekti ve acil ateşkes çağrısı yaptı.

Jx2Vf Y Dx Zk C F4 O2Um8Z P2G

Biden'ın Demokrat Parti için bağış toplama etkinliğinin gerçekleştiği Mandarin International Hotel'in karşısındaki kaldırıma itilen göstericiler, Biden'ın Gazze'deki krize son vermesi ve ABD'nin İsrail'e verdiği desteği sonlandırması gerektiğini dile getirdiler.

Biden'ın New York ziyareti, şehir trafiğini de olumsuz etkiledi. Gün içinde üç farklı etkinliğe katılan Biden, helikopterle şehir merkezine inerek başkanlık uçağı Air Force One ile John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı'na geri döndü.
KAYNAK/NTV

Editör: Ayşe Sancak