Son 16 turunda Güney Afrika’yı normal ve uzatma süreleri 1-1 sona eren maçta penaltı atışları sonrası eleyen Nijerya ilk finalist olmuştu. Ev sahibi Fildişi Sahili de Demokratik Kongo’yu 1-0’lık skorla mağlup ederek finale yükseldi. Böylelikle Trabzonspor’un iki yıldızı Nijeryalı Onuachu ile Fildişi Sahilli Pepe birbirlerine rakip oldu.

Her iki oyuncu da son 16 turu maçında süre alamadı. Afrika Uluslar Kupası finali 11 Şubat Pazar günü oynanacak. Müsabaka TSİ 23.00’da başlayacak. Final maçından ötürü Onuachu ile Pepe, Trabzonspor’un 12 Şubat’ta Hatayspor ile oynayacağı müsabaka da forma giyemeyecek. Bu iki oyuncunun 18 Şubat’ta Pendikspor ile oynanacak müsabakada da forma giyememe durumları var.

Eski Trabzonsporlu Genç Yetenek Avrupalı Dev Kulüpler Transferi İstiyor: Değerine Değer Kattı! Eski Trabzonsporlu Genç Yetenek Avrupalı Dev Kulüpler Transferi İstiyor: Değerine Değer Kattı!

Final maçından sonra Onuachu ile Pepe’nin 5’er günlük izne çıkmaları bekleniyor. İki yıldızın da izinlerinin ardından takıma katılma süreci Pendikspor maçına denk geliyor. Bu arada Onuachu, finale kadar oynanan müsabakalarda toplam 6 dakika süre alırken, Pepe ise 190 dakika süre aldı. Bordo-Mavili ekip, Nijeryalı yıldız Paul Onuachu’nun yokluğunu çok fazlasıyla hissetmişti.
TAKA/NURGÜL GÜNAYDIN 

Editör: Ayşe Sancak