Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bulgaristan ile ikinci bir demiryolu geçiş noktası kurulması konusunda Mutabakat Zaptı imzaladıklarını duyurdu. Bu yeni demiryolu hattının Orta Koridor'un demiryolu potansiyeline önemli katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca, Kalkınma Yolu'nun Orta Doğu ve Orta Koridor ülkeleri arasındaki ticareti çeşitlendirip yeni pazarlara erişimi desteklediğini vurguladı.

Bolu Dağı Tüneli'nde Çalışma Başlıyor: İstanbul İstikameti 50 Gün Trafiğe Kapalı Bolu Dağı Tüneli'nde Çalışma Başlıyor: İstanbul İstikameti 50 Gün Trafiğe Kapalı

Bakan Uraloğlu, Orta Koridor'un ticaret ve lojistik potansiyelinin gerçekleştirilmesi için kararlı eylemlerin alınması gerektiğini belirtti. Bu çerçevede, Türkiye'nin demiryolu altyapısının talebi karşılayacak düzeyde olduğunu ve transit yük taşımacılığında herhangi bir kapasite sorunu olmadığını ifade etti. Uraloğlu ayrıca, engellerin kaldırılması ve işlemlerin kolaylaştırılması için ortak bir anlayışa varılması gerektiğini vurguladı.

Bakanın açıklamaları, Orta Koridor'un ekonomik büyüme potansiyelini artırarak ticaret hacmini üçe katlama ve taşıma sürelerini kısaltma hedeflerine ulaşmak için yapılan çalışmaların önemini vurguladı.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN