Altın Bilezik ve Gram Fiyatlarındaki Son Durum: 30 Nisan 2024 Altın Bilezik ve Gram Fiyatlarındaki Son Durum: 30 Nisan 2024

Dünya genelinde ekonomik kriz dalgasıyla boğuşan otomotiv sektörü, üretim devi Stellantis'in kötü bir sona doğru ilerlediğine dair endişe verici haberlerle sarsıldı. Hollanda merkezli çok uluslu otomotiv şirketi, artan rekabet baskıları ve belirsizliklerle başa çıkmak için yeni önlemler almaya devam ediyor.

Stellantis'in yaptığı açıklamaya göre, şirket verimliliği artırmak ve maliyet yapısını optimize etmek adına yeni kararlar alıyor. Bu çerçevede, ABD'deki mühendislik, teknoloji ve yazılım iş gücünde yaklaşık %2'lik bir azaltma planlandı. 31 Mart tarihinden itibaren işten çıkarmaların başlayacağı duyuruldu.

ABD basınında yer alan haberlere göre, bu işten çıkarmalar yaklaşık 400 kişiyi etkileyecek. Şirketin açıklamasında, bu adımların rekabet avantajını sürdürmek ve kaynakları daha etkin bir şekilde yönetmek amacıyla atıldığı belirtildi.

Otomotiv endüstrisi, Stellantis'in aldığı bu kararla birlikte derin bir krizin içine sürüklenirken, sektördeki belirsizliklerin ve rekabetin artarak devam edeceği öngörülüyor.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA