Trabzon Berberlerinde Fiyat Artışı: Traş Etmek Zorlaşıyor,artan maliyetler berberleri de etkiledi Trabzon Berberlerinde Fiyat Artışı: Traş Etmek Zorlaşıyor,artan maliyetler berberleri de etkiledi

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, denizlerdeki av sezonunun 1 Eylül'de başlayıp 15 Nisan'da sona erdiğini hatırlatarak, her geçen gün balık çeşitlerinin azaldığına ve balık sezonunun kısaldığına dikkat çekti. Balıkların yumurtlama döneminde avcılığın tüm türlerine yasak getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Arslan, bu sezon palamut balığının azaldığını ve hamsinin kısa süreliğine yüz güldürdüğünü belirtti. Hamsi sezonunun 3 ay kadar sürdüğünü ifade eden Arslan, aralık ayından itibaren hamsinin karasuları terk ettiğini ve genellikle balık unu fabrikalarına gittiğini söyledi. Karşı kıyılarda avlanan hamsilerin ise artan maliyetler nedeniyle daha çok Gürcistan'daki balık unu fabrikalarına gittiğini dile getirdi.

Arslan, hamsinin karasuları terk etmesindeki başlıca nedenin av baskısı olduğunu belirterek, palamut olmadığı için teknelerin tamamının hamsiye yöneldiğini ve bu durumun hamsi üzerinde av baskısı oluşturduğunu söyledi. Bu sene yaklaşık 400-500 bin ton civarında hamsi avcılığı yapıldığını ancak bunun ne kadarının verilere yansıyacağının merak edildiğini ifade etti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN