Demeli, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Siyaset problem çözme sanatı ve çözme merkezidir... Ne yazık ki ülkemizde yürütülen siyaset problem çözme yerine problemin kaynağı olmaktadır. İktidar ve muhalefet ülke problemlerinin çözümü konusunda ciddi bir çalışma ortaya koyabilmiş değillerdir.
 
Siyasi partilerin kutuplaştırıcı, ötekileştirici üsluptan uzak durmalıdırlar. Yoksa oy devşirme hesabı; aile huzurunu bozmakta, komşular, akrabalar arası ilişkiler yaralanmakta, kardeş kavgalarının fitili ateşlenmektedir. Söz düelloları ile ülkeyi kaos ortamına getiren bu iktidar ve bu danışıklı muhalefetten kurtulmak şarttır. Metal yorgunluğuyla diktatörleşme eğilimine girmiş iktidardan da danışıklı muhalefetten de bu millete hayır gelmez. Bunlar çok kirlendi, çok da yoruldular” dedi.
 
Çaykara’ya Yeni Savcı
 

Meslek öncesi eğitimlerini başarı ile tamamlayarak Hâkimler ve Savcılar Kurulunca mesleğe kabul edilen, Beştepe Millet ve Kongre Kültür Merkezinde 19 Mart 2018 tarihinde yapılan kura ile Çaykara Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Cumhuriyet Savcısı Kasım Baran Acar görevine başladı.
 
 “Gurur duyuyoruz”
 
10 Nisan Türk Polis Teşkilatı’nın Kuruluşu ve Polis Haftası nedeniyle, Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, beraberindeki heyetle birlikte Gümüşhane Valisi Okay  Memiş’i ziyaret etti.  
 
Valilik makamında gerçekleştirilen ziyarette, Türk Polis Teşkilatı’nın vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için 173 yıldır zaman mefhumu gözetmeksizin mesai yaptığını belirterek, tüm Polis Teşkilatımızın 10 Nisan Polis Günü’nü ve Polis Haftası’nı kutlayan Vali Memiş; “ Emniyet teşkilatıyla gurur duyuyoruz. Polislerimizle gurur duyuyoruz. Özellikle 15 Temmuz da ülkemizin, anayasal düzenimizin karşı karşıya kaldığı en çetrefilli darbe girişiminin bertaraf edilmesinde emniyet teşkilatımızın tarihi başarısını hep birlikte gözlemledik. Ve bu uğurda şehitler verdik. Özellikle hain darbe girişiminde bulunanların Özel Harekat Daire Başkanlığına yaptığı alçakça saldırıda ve diğer mücadeleler sırasında. Allah’ın izniyle tarih bu kahramanlığı unutmayacak ve gelecek nesillere örnek olacak “ dedi.
 
İhale Edildi

 

Akçaabat Belediyesi ilçe merkezinde bulunan 2 kapalı otoparkı ihale ile kiraladı.Akçaabat Belediyesi tarafından Pulathane İş merkezi altında ve Hamam Çimeni altında yer alan kapalı otoparklar ihale ile yeni kiracılara kiralandı Akçaabat Belediyesi Hasan Saka Toplantı Salonu'nda  Başkan Yardımcısı Osman Parlayan başkanlığında gerçekleşen ihalede otoparkların yeni kiracıları belli oldu. Pulathane İş Merkezi altında yer alan kapalı otopark için 5 kişi ihaleye katıldı. Yıllık muhammen kira bedeli 20 Bin lira ile başlayan ihaleyi 21 bin 500 lira teklif eden Kadir Çelik kazandı.
 
Şenlik Başladı

 

Akçaabat ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Çocuk Tiyatroları Şenliği başladı. Akçaabat Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ikincisi düzenlenen Çocuk Tiyatroları Şenliği'nin, Trabzon Büyükşehir Tiyatrosu'nun "Bir Bavul Oyun" adlı oyunuyla başladığı belirtildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu, Erol Günaydın Sanat Merkezi'ndeki etkinliklerin 3 gün süreceğini belirleterek, "Tiyatro şenliğimizin bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Çocuk Tiyatroları Şenliğine katılan çocukların gözlerindeki mutluluğu görmek ve heyecanlarını paylaşmaktan ötürü sevinç duyduk ve bu bağlamda şenliğimize katılımları için tiyatro ekibimize teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.
 
 “Projelere destek vermeye devam edeceğiz”
 
Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, oda başkanlarını ziyaret etti.
 
Kara, Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı Başaran Maraba, Trabzon Otel ve Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Halil İbrahim Şahinoğlu, Trabzon Terziler Çeyizlik Eşya İmal ve Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Temel Koç, Trabzon Konfeksiyoncular ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Aydın, Trabzon Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Köksal ile bir araya geldi. Oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Kara, esnaf ve sanatkarın daha ileriye gitmesi için projeler üretmeye devam edeceklerini söyledi. Kara, odaların başkanlarıyla el birliğiyle esnaf için çalışmaya devam edeceklerini ifade ederek, şunları kaydetti: "Bize gelen her türlü projeye destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. Odalarımızın her zaman yanındayız. Esnaf ve sanatkarımızın daha ileriye gitmesi, sorunlarının çözüme kavuşması adına projeler ürettik ve üretmeye devam edeceğiz. Bu doğrultuda bize gelen her türlü projeye de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek vereceğiz."
Editör: TE Bilisim