Gazetecilerin görevi aynı zamanda görev yaptıkları kente ayna olmak ve yaşam kalitesini daha ileriye taşınmasına gayret etmektir.
Trabzon basını bu anlamda sınıfı geçmiştir.
Trabzonspor konusunda zaman, zaman eleştirilsekte gerçek olan Trabzon basınının güçlü olduğu ve kenti koruduğudur.
Trabzon şimdi yerel seçimlere gidiyor.
Yerel seçimlere giderken adayları yakın takibe almış durumdayız.
Bu isimlerden birisi de İYİ Parti’nin İl Başkanı Prof. Dr. Atakan Aksoy.
Aksoy ile 5 yıl önce tanıştık.
O gün bugün kendisini takip etmemizin sebebi genç ve dinamik oluşudur.
Bilimsel ve modern.
Kent hassasiyeti yüksek.
Trabzon Beşikdüzü’lü siyasetçi Ali Nacı Ateş’in de damadı.
2019 seçimleri için aday adayı olunca projelerine odaklandık.
Dün sabah yaptığı davete katıldık.
İYİ Parti’nin Trabzon Belediye Grup Başkanı Ali Sağır ve arkadaşları ile konuştuk.
Sağır, ‘Trabzon halkı projeye oy vercekse geleceğini düşenecekse Atakan Aksoy’u seçecektir’ dedi.
Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Aksoy ise şu mesajları verdi:
-Trabzon’da bazı sonuçlar var. Bu sonuçları gördüğünüzde rahatsız olmamak mümkün değil. Bir kanalizasyon sorununu bu kadar imkanlı dönemde, böyle alt yapıların olduğu dönemde çözememiş bir Trabzon şuanda kötü bir görüntü. Bu görüntünün bir an önce çözülmesi gerekir. 
-Trabzon ciddi bir otogar problemi var.  Ciddi bir trafik problemi var. Çok daha büyük trafik sorunu ile karşı karşıya kalacağız. 
-Bölgemizdeki fındık konusu artık o kadar belirgin durumdaki fındık üreticilerinin tepkilerini görüyoruz. Bu sonuçlar bu bölgeyi son derece olumsuz tabloya sürüklemiş durumda. 
-İmar uygulamaları objektif gerçekleştirilmeli. Eş değerlik sağlanmalı. Arsa sahiplerinin arazi sahiplerinin yatırımcıların menfaatleri objektif şekilde kollanmalı, değerlendirilmeli.

-Güney Çevre Yolunu yapacağız. Öncesinde bugün Zigana Tüneli yapılıyor. Zigana Tüneli servise açıldığında önemli bir trafik artışına neden olacak. Büyük araçlar için yüklü araçlar için yakıt maliyetleri 3’de 1 oranına inecek. Önemli bir çekim trafiği.
-Gümüşhane tamamladı. Rize, Güney Çevre Yolu inşasını sürdürüyor. Giresun ihale etti. Bizim de hızlı olmamız gerekiyor. Bu kendini finanse eden yol bununla ilgili çok önemli çalışmalarım var.. 

-Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandığımızda 20 kişilik çekirdek ekip kuracağım. 20 kişilik çekirdek ekip çok iyi yabancı dil bilen, araştırma ve proje kapasitesi güçlü kişiler olacak ve onlara dokunulmayacak. Bu 20 kişiye benim dışımda hiçbir kimsenin bir direktifte bulunma şansı olmayacak. Bu çekirdek kadro belediyenin hibe projelerini, fizibilite raporlarını, ARGE projelerini yapacak.
‘Benim dışımda kimsenin direktif verme şansı olmayacak’ sözünden sonra salonda İYİ Partililerden ve bazı basın mensuplarından da alkış geldi.
Özetle Atakan Aksoy Trabzon’a projeci başkan olmak istiyor.
Modern bir başkanlık yapmak istiyor.
Trabzon’un önceliklerini biliyor.
Bugün muhalefetin adayı olarak sahaya.
Yarın Trabzon’un Başkanı seçilirse Trabzon kazanır.
Yürekten başarılar diliyorum.