Bu işbirliği sayesinde, spekülatif fiyat artışlarının önüne geçilerek vatandaşlara ucuz et sağlanması hedefleniyor. Ankara PERDER ve İstanbul PERDER ile yapılan anlaşma kapsamında, İstanbul'da kıyma ve kuşbaşının kilogram fiyatı sırasıyla 314 TL ve 344 TL olarak belirlendi. Benzer şekilde, Başkent Ankara'da da kıyma ve kuşbaşı fiyatları 324 TL seviyesinde sabitlendi.

ESK'nin bu adımıyla, Ramazan ayında et fiyatlarının kontrol altına alınması ve tüketicilere uygun fiyatlarla et temin edilmesi hedefleniyor. İstanbul PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, "Vatandaşa ucuz et yedirmek için elimizi taşın altına koyduk. İftarda vatandaşın sofrasına ucuz et götürebilmek için mutluyuz" dedi.

Başakşehir'de Çocukların Tehlikeli Oyunu: Silahla Arkadaşını Kovaladılar Başakşehir'de Çocukların Tehlikeli Oyunu: Silahla Arkadaşını Kovaladılar

Bu kampanya sayesinde, Ramazan boyunca İstanbul PERDER ve Ankara PERDER üyesi mağazalardan uygun fiyatlı et temin edilebilecek. Ankara PERDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Recai Kesimal, bu adımın tüketicilere rahat nefes aldıracağını belirtti.

Tüketicilerin, belirlenen fiyatlar dahilinde et alırken son kullanma tarihine dikkat etmeleri ve güvenilir mağazalardan alışveriş yapmaları önem taşıyor. Onur Market Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Tüfekçi de, bu işbirliğinin tüketicilere uygun fiyatlı et temin etme imkanı sağlayacağını vurguladı.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN