Seçimler siyasetçiler için hesap verme dönemleridir. Biz zaten yıllardır hesap verdik. Hesaptan kaçanlara 31 Mart'ta hesap sormaya hazır mıyız? Gümbür gümbür 31 Mart'a hazırlanıyor muyuz?

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, Halkın Verdiği Sorumluluğun Bilincinde CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, Halkın Verdiği Sorumluluğun Bilincinde

Siyasi hayatımız boyunca hep ne aldanan olacağız, ne aldatan olacağız anlayışına sıkı sıkıya bağlı kaldık. Ama ülkemizde tüm sermayesi yalan ve aldatma üzerine kurulu bir zihniyet var ki, bir türlü ıslah olmuyor, bir türlü milletin safına katılamıyor.

Geçtiğimiz günlerde CHP'nin yeni genel başkanı, seçim dönemine özel öğütler veriyor. Ne diyor; gerçek niyetinizi saklayın diyor. Polemiğe girmeyin ki zararlı çıkmayalım diyor. Yani şu seçim geçene kadar sahte olun, milleti kandırın diyor. Kim bu? CHP'nin genel başkanı. "Milleti kandırın" diyor.

CHP'nin Genel Başkanı önce İstanbul'da, Mersin'de ve kimi başka yerlerde DEM ile DEM'lendi. İttifak yaptı. Bu iki parti kendi aralarında yaptıkları gizli kapaklı anlaşmalarla belediye başkan adaylıklarını, meclis üyeliklerini, belediye yönetimlerini paylaştılar. Sonra da utanmadan "DEM'le ittifakımız yok" diye demeç veriyor. Yalan bunların ağzına yuva yapmış.

Erdoğan'ın bu sözleri, seçim atmosferindeki gerilimi yansıtırken, CHP'nin ittifak politikalarına yönelik eleştirilerini de net bir şekilde ortaya koymaktadır.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN