Toplantıda 139 dosyanın mevzuata aykırı bulunduğu tespit edilerek, bu dosyalara toplam 28 milyon 884 bin 143 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Bu sonuçlarla birlikte son 3,5 ayda toplamda 94 milyon lira ceza kesilmiş oldu.

Reklam Kurulu'nun yılın ilk 3,5 ayında 639 dosya hakkında görüş ve değerlendirmelerde bulunduğu belirtildi. Bu dosyalardan 554'ünün aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulamalar içerdiği tespit edilerek, toplam 94 milyon 139 bin 110 lira idari para cezası kesildi.

Ticaret Bakanlığı, Simit Fiyatlarının Belirlenmesinde Yetkili Hale Getirildi Ticaret Bakanlığı, Simit Fiyatlarının Belirlenmesinde Yetkili Hale Getirildi

Son toplantının gündem maddesi ise indirimli satış reklamları oldu. Tüketicileri aldatan ve yanıltan indirimli satış reklamlarına sert bir müdahalede bulunuldu. Nisan ayı kurul gündeminde ele alınan dosyalarla birlikte yılın ilk 4 ayında 51 indirimli satış dosyası hakkında durdurma cezası ve toplam 11 milyon 457 bin 805 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi.
TAKA/HABER MERKEZİ
 

Editör: Birol Sancak