Muhtar Turan Sırtlı, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, köylerinde israf olmasını önlemek ve ekonomiye katkı sağlamak amacıyla harekete geçtiklerini belirtti.

Boz Ayıların Bahar Uyanışı: Köylerde ve Evlerde Oluşan Zararlar Boz Ayıların Bahar Uyanışı: Köylerde ve Evlerde Oluşan Zararlar

Aşıklar Köyü'nün, Çayeli'ne bağlı 54 köyden biri olduğunu ve 658 nüfusa sahip olduğunu ifade eden Sırtlı, köyde bulunan özel uygulama okulu ve çeşitli tarihi ve kültürel yapıların yanı sıra çay tarımının da yaygın olduğunu dile getirdi.

Sırtlı, köy halkının yetiştirdiği Trabzon hurması, kivi, kokulu üzüm, karayemiş, likarba gibi meyveleri işleyecekleri tesiste yüzde yüz katkısız ürünler elde edeceklerini ve bu ürünleri pekmez, meyve suyu, sirke, şıra, reçel ve marmelat gibi ürünlere dönüştürerek satacaklarını söyledi.

Ayrıca, ilerleyen yıllarda kapasitelerini artırarak diğer köylerden ve ilçelerden de ürün almayı hedeflediklerini belirtti. Bu sayede, köylerin ekonomik olarak kalkınmasına da katkı sağlayacaklarını vurguladı.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN