6 adayın yarıştığı seçimde 870 oy alarak birinci olan Memişoğlu, Rize merkezindeki ilk kadın muhtar olmanın gururunu yaşadığını belirtti. İslampaşa Mahallesi'ne hizmet için kolları sıvayan Memişoğlu, projelerini hayata geçirmek için çalışmalara başladı.

Memişoğlu, tarihe geçmenin mutluluğunu yaşadığını ve bu başarısını ileride torunlarına miras bırakacağını dile getirdi. İlk kadın muhtar olmanın önemine değinen Memişoğlu, "Kadınlar da muhtar olabilir" mesajı verdi ve Rize'de gelecek dönemde daha fazla kadın muhtarın seçileceğine inandığını ifade etti.

Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Gökmen Genç, tarihi bir olayın kendi dönemine rastlamasından dolayı mutlu olduğunu belirterek yeni muhtarlara başarılar diledi. Genç, Ayşe Memişoğlu'nu "Rize merkezin incisi" olarak nitelendirerek birlikte başarılara imza atacaklarına inandıklarını söyledi.

Sakarya'da Akaryakıt İstasyonunda Yangın: Bir Kişi Hayatını Kaybetti Sakarya'da Akaryakıt İstasyonunda Yangın: Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Kadın muhtar seçilmesi dolayısıyla Rize dışından da tebrik telefonları alan Ayşe Memişoğlu'nun azası Yakup Demirci, bu tarihi anı tarif edilemez bir duygu olarak nitelendirdi ve mahalleye hizmet için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Kaynak: İHA