Bu büyük projenin, "Türkiye Yüzyılı" vizyonu kapsamında hayata geçirilen ve ülkemizin önemli projelerinden biri olan İyidere Lojistik Limanı, hızlı bir şekilde ilerliyor.

Ortahisar Belediyesi'nden Trajik Kaza Sonucu Vefat Eden Vatandaş İçin Başsağlığı Mesajı Ortahisar Belediyesi'nden Trajik Kaza Sonucu Vefat Eden Vatandaş İçin Başsağlığı Mesajı

931Afe3E C6E4 457A B0D8 30168C74Ede6
Vali Baydaş, İyidere Lojistik Limanı'nda ana mendirek ve geri saha dolgu imalatlarının devam ettiğini belirtti. Toplamda 12,65 milyon ton dolgu imalatının gerçekleştirildiğini açıkladı. Ana mendirekte 1950 metre dolgu yapıldığını ve bu bölümün %72 oranında tamamlandığını vurguladı. Ayrıca, 488 bin metrekarelik geri saha alanının 390 bin metrekarenin (%80) tamamlandığını söyledi.

67C18Aa2 E6Da 4C97 B65D Fed97Afe37E9
İyidere Kaymakamı Eray Gürsoy, İl Genel Meclis Başkanı Sabit Karafazlı ve lojistik merkezi şantiye şefi İbrahim Ahmetoğlu ile birlikte yapılan incelemelerde, Vali Baydaş, projenin ilerlemesini memnuniyetle karşıladı. İyidere Lojistik Merkez'in, lojistik ve ekonomik açıdan büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Doğu Karadeniz bölgesinin Rusya, Orta Asya ve Kafkasya ile bağlantısını sağlayacak bir merkez olacağını belirtti. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Rize'nin ekonomisine katma değer ve istihdam sağlayacak olan bu lojistik liman, bölgenin geleceği için büyük bir öneme sahiptir.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Ayşe Sancak