Emniyet ve Jandarma Ekipleri Toplamda 138 Operasyon Gerçekleştirdi

Vali Baydaş'ın verdiği bilgilere göre, emniyet ve jandarma ekipleri toplamda 138 narkotik operasyon gerçekleştirdi. Bu operasyonlar sonucunda 164 şüpheli gözaltına alındı ve 15 kişi tutuklandı.

Ele Geçirilen Uyuşturucu Miktarı

Yapılan operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu miktarları şu şekildedir:

566 gram kubar esrar
1.853 gram toz esrar
631 gram skunk
324 gram metamfetamin
1.198 gram bonzai ve bonzai hammaddesi
134 adet ecstasy
94 adet sentetik ecza
Jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda ise:

1.504 gram esrar
506 gram bonzai
7 gram metamfetamin ele geçirildi.
Terörle Mücadele Operasyonları

Avrasya Basın Yayın Birliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünü ziyaret etti Avrasya Basın Yayın Birliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünü ziyaret etti

Vali Baydaş, ayrıca Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 5 operasyonda 5 kişi hakkında adli işlem yapıldığını belirtti. Jandarma ekipleri tarafından ise terör örgütleri tarafından kullanılabilecek potansiyel barınma alanlarına ve geçiş güzergahlarına yönelik 3 küçük çaplı operasyonun icra edildiğini açıkladı.

Bu operasyonlarla ilgili olarak Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "Narkotik suçlarla mücadele kapsamında emniyet ve jandarma ekiplerimizin gösterdiği başarılı çalışmalarla ilgili olarak memnuniyetimi belirtmek isterim. Halkımızın güvenliği ve sağlığı için bu tür operasyonların kararlılıkla devam edeceğini vurgulamak isterim." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA