Rize'de düzenlenen "Turizm Haftası" etkinlikleri kapsamında, il merkezinde renkli bir kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. 15-22 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenen 48. Turizm Haftası etkinlikleri, bugün itibariyle başladı. Kortej yürüyüşü için 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda protokol, sporcular, öğrenciler ve vatandaşlar bir araya geldi.

Yürüyüş öncesinde toplanan kalabalık, tulum sesleri eşliğinde horon oynayarak etkinliğe renk kattı. Meydanda başlayan kortej yürüyüşünde, Rize'nin kültürünü yansıtan ürünler ve geleneksel kıyafetler sergilendi. Yürüyüş, Atatürk ve Cumhuriyet caddeleri üzerinden gerçekleştirildi ve sonrasında tekrar meydana dönüldü.

Gümüşhaneli Doğaseverlerden Keyifli Bahar Kaçamağı: Doğa Yürüyüşü Damlı Köyünde Gümüşhaneli Doğaseverlerden Keyifli Bahar Kaçamağı: Doğa Yürüyüşü Damlı Köyünde

Kortej yürüyüşüne, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Güngör, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Öztürk ile birlikte sporcular, öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı. Bu renkli etkinlik, Rize'nin turizm potansiyelini ve kültürel zenginliklerini ön plana çıkardı.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN