Olay: Neo-Naziler, 46 Yıl Önce Öldürülen Üyeleri Anmak İçin Eylem Yaptı

Roma'da, Franco Bigonzetti, Francesco Ciavatta ve Stefano Recchioni isimli neo-Nazi Gençlik Cephesi üyelerinin 46. ölüm yıldönümü için düzenlenen anma etkinliğinde, yüzlerce kişi eski MSI genel merkezi önünde toplandı. Adları anıldıktan sonra 'yaşıyor' diyerek 'Nazi selamı' veren eylemciler, görüntülerle büyük şok yarattı.

Tepkiler: İtalya, Nazi Selamı Veren Neo-Nazi Eylemine Büyük Endişe İle Yanıt Veriyor

S 6C099258B39F82B178299Ccccfdf3Ba19Ed0Eb08

Eylemin ardından İtalya genelinde büyük tepki oluştu. İtalyan gazetesi La repubblica, olayı "Roma'nın Tuscolano semtinde dün gece Roma selamlaşması yaşandı ama sanki 1924’te, yüz yıl önce, faşist dönemin ortasındayız" şeklinde ifade ederek büyük endişeyi vurguladı.

Görüntüler: Neo-Nazilerin 'Nazi Selamı' Verdiği Anlar

Eylem sırasında çekilen görüntüler, neo-Nazilerin topluca 'Nazi selamı' verdiği anları gösteriyor. Bu şoke edici anlar, ülke genelinde gündemi sarsarak ırkçılık ve aşırı sağcı eğilimlere karşı daha fazla duyarlılık çağrısına neden oldu.

Yetkililerin Tepkisi: Olayın Soruşturması Başlatıldı

S 5C824893Cb4B396Fcf17E14A8A4540A74F2D4C81

İtalyan yetkililer, neo-Nazi eyleminin ardından soruşturma başlattı. Olaya karışan kişilerin kimlikleri tespit edilmeye çalışılırken, neo-Nazi eyleminin yasal sonuçları hakkında da önemli adımlar atılması bekleniyor.
KAYNAK/CUMHURİYET

Editör: Ayşe Sancak