Akçaabat’tan İstanbul’a uzanan, eğitimden restoran sektörüne giden başarı hikayesi…
 
Cemil İmamoğlu… Akçaabat ilçesi Cevizli Köyü’nde doğdu. Eğitimini tamamladı ve Trabzon’da dershanede fizik öğretmeni olarak görev yaptı. Girişimci ruhu onu bırakmadı. İlk olarak İstanbul’da dershane açtı,  ardından ise restoran işine girdi. İstanbul Beylikdüzü Gürpınar’da muhteşem bir tesis kurdu. Hem eğitimi hem de restoran işini birlikte götürüyor… İstanbul’a yolunuz düşerse mutlaka uğrayın deriz.. Cemil İmamoğlu başarı öyküsünü Taka Gazetesi Haber Müdürü Hakan Şener’e anlattı. İşte o röportaj:
 
Cemil İmamoğlu kimdir? Biraz kendinizden bahseder misiniz?
 
CEMİL İMAMOĞLU: 1975 yılında Akçaabat’ta doğdum. İlkokulu Cevizli Köyü’nde okudum. Ardından Kanuni İlkokuluna devam ettim. Sonrasında Cumhuriyet Ortaokulu ve Trabzon Lisesini bitirdim. Üniversiteyi Erzurum’da okudum. Fizik Bölümü mezunu oldum. Sonra 1996 yılında üniversiteyi bitirdikten sonra Trabzon’da bir dershanede öğretmen olarak göreve başladım. 3-4 yıl orada dershanecilik yaptıktan sonra İstanbul’a gelerek dershanemizi açtık. 2013  yılı sonunda da biz restoran işine girmeye karar verdik. O dönem dershanelerin kapanma de değişin süreci gündeme geldi. Biz de çok sevdiğimiz meslekten uzak kalacağımızı düşündük. Özel okul açacak imkanımız da yoktu restoran işine heves ettik. Trabzon’da meşhur Fevzi Hoca ile birlikte burayı açtık. Daha sonra ayrıldık ve Cemil Hoca isminin patentini aldık.
 
2000 Kişi Ağırlıyoruz

TAKA: Kaç personeliniz var?
 
CEMİL İMAMOĞLU: 2014 yılının 4. ayında açtığımız restoranımız yaklaşık 3 senesini bitirdi. Yaklaşık 60 civarında personelimiz var. Bazı günlerde yaklaşık 2000 kişiyi restoranımızda ağırlıyoruz. Ayrıca nişan düğün aktivitelerimiz oluyor.
 
Beylikdüzü’nde Karadeniz Sofrası Kuruyoruz
 
TAKA: Karadeniz’in yöresel lezzetlerini buraya taşıdınız mı?
 
CEMİL İMAMOĞLU: Cumartesi Pazar günlerimiz açık büfe kahvaltımız var. Çok meşhurdur kahvaltımız. İnanın İstanbul’un ta diğer ucundan buraya müşterilerimiz geliyor. Akçaabat’ımızın çok güzel bir yemek geleneği var biz de bu geleneği burada sürdürüyoruz. Örneğin kahvaltımızda 10-15 çeşit yöresel lezzetler de oluyor. Ayrıca cumartesi akşamı Karadeniz müzikleri oluyor inanın salonun yarısı Karadenizli değil. Karadeniz çok sempatik bir yer olduğu için herkesin ilgisini çekiyor. Trabzon’umuzun güzel yönleriyle sanatıyla, lezzetleriyle öne çıkarıyoruz.
 
TAKA: Şubeniz var mı?
 
CEMİL İMAMOĞLU: Şuanda şubeleşmeyi düşünmüyoruz. Burası eforumuzu oldukça alıyor. Deneyimlerimiz uzarsa ve çok daha iyi öğrendiğimizi hissettiğimiz zamanda olabilir.
 
Eğitim Alanında Da Yatırımlarımız Devam Ediyor
 
TAKA: Eğitim alanında neler yapıyorsunuz?
 
CEMİL İMAMOĞLU: Eğitimi bırakmadık. Dershanemizi okula dönüştürdük. Şu anda 400 öğrencisi olan bir lisemiz var. Onun da yönetim kurulu başkanlığı görevini yürütüyorum. Şimdi bir okulun daha temelini atıyoruz. Orası da yaklaşık 60 derslikli bir okul olacak. 2019-2020 yılında da bir kolejimiz olmuş olacak.
 
Turizm Elçisi Gibiyiz
 
TAKA: Trabzon’la ilgili neler söylemek istersiniz?
 
CEMİL İMAMOĞLU: Trabzon’u çok seviyorum. Memleketime, hemşerilerime sevgi selamlarımı gönderiyorum. Trabzon’u çok seviyoruz. Sıkça da geliyoruz. Ayrıca burada yemeğe gelen dostlarımız şehrimizi merak ediyor ve Trabzon’u ziyaret ediyorlar. Ayrıca bu anlamda da bir turizm elçisiyiz diyebiliriz.
 
Hakan ŞENER / İSTANBUL