Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hasan Rıza Aydın, kursla ilgili olarak, PNL'nin böbrek taşlarının tedavisinde kullanılan endoskopik bir cerrahi tedavi seçeneği olduğunu belirtti. Perkütan Nefrolitotomi'nin, böbreğe ciltten girilerek taşların dışarı çıkarılması anlamına geldiğini ifade eden Aydın, yöntemin böbreğe ulaşmak için vücut yan bölgesinden küçük bir kesi gerektirdiğini açıkladı.

Hastanenin Üroloji Kliniği'nde gerçekleştirilen kursa, Erzurum, Erzincan, Rize, Giresun ve Trabzon'dan toplam 30 uzman ve asistan hekimin katıldığı bildirildi. Kurs kapsamında, teorik sunumların ardından üç canlı cerrahi (büyük böbrek taşlarında kapalı cerrahi yöntem) operasyonu gerçekleştirildi. Kurs sorumluları, Prof. Dr. Ural Oğuz, Prof. Dr. Ersagun Karagüzel, Doç. Dr. Hasan Rıza Aydın, Doç. Dr. Ercan Öğreden, Dr. Öğrt. Üyesi Hamit Zafer Aksoy ve Dr. Öğrt. Üyesi Görkem Akça oldu. Bu etkinlik, böbrek hastalıkları alanında uzmanlaşma ve bilgi paylaşımını teşvik etmeyi amaçlayan önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Samsun'da Polis, Spor Ayakkabısına Gizlenmiş Uyuşturucu Maddeyi Ele Geçirdi Samsun'da Polis, Spor Ayakkabısına Gizlenmiş Uyuşturucu Maddeyi Ele Geçirdi

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU