Trendyol Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, iki dönem transfer yasağı aldığını açıkladı. Kırmızı-Beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, “Bildiğiniz üzere, temmuz ayında FIFA tarafından iki dönem transfer yasağı içeren bir karar kulübümüze iletilmişti. Tarafımıza iletilen ve haksız olan transfer yasağı karşısında avukatlarımız ile birlikte Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) başvurmuştuk. 

Bu süreçte haklılığımızı ispatlamak adına, İsviçre’nin en ünlü ve tecrübeli avukatlık şirketiyle anlaştık. İsviçreli avukatlarımız CAS’a tüm gerekli başvuruları yaptı ve CAS yetkilileriyle beş saatlik duruşma dahil defalarca görüşmede bulundu. Haklı olduğumuz temel nokta eski futbolcumuz Arvydas Novikovas ve sayın avukatı ile FIFA karar tarihinden önce karşılıklı anlaşmamızdı. 

FIFA davasında karşı taraf olarak nitelendirilen eski futbolcumuz ve avukatı CAS davası ve duruşmasında yanımızda yer aldı ve tüm açıklamalarımızı destekledi. Ancak FIFA, tüm bu açıklamaları ve sunum tüm delilleri görmezden gelerek CAS davasında kulübümüzün ceza alması için şiddetli bir şekilde savunmada bulundu. Bunun altında yatan temel neden ise, ne yazık ki; Türk kulüplerimizin uluslararası alanda ve özellikle FIFA ve CAS davalarında kötü bir geçmişe sahip olmasıdır. Tarafımıza iletilen CAS kararını bizlerden duyun istedik. Alınan karara göre, hiç beklenmedik bir şekilde FIFA’nın haksız olan kararı CAS tarafından onandı ve kulübümüz önümüzdeki “kış ve yaz” transfer dönemleri dahil olmak üzere iki dönem transfer yapamayacaktır” ifadelerine yer verildi. Trabzonspor, ligin 16’ncı hafta erteleme maçında 10 Ocak 2024 tarihinde Samsunspor ile karşı karşıya gelecek.
TAKA/AYTEKİN AKAY

Editör: Ayşe Sancak