Kiralık yazlık fiyatlarında ciddi bir artış yaşandı Kiralık yazlık fiyatlarında ciddi bir artış yaşandı

31 Mart seçimlerinin ardından dolar kurunda yaşanabilecek olası yükselişler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan Piyasa Katılımcıları Anketi’nde detaylı bir şekilde ele alındı. TCMB'nin günlük ortalama 800 milyon dolarlık satış yaparak dolar kurunu baskılamaya çalıştığı bir dönemde, ekonomistlerin ve piyasa katılımcılarının beklentileri merak konusu oldu.

TCMB’nin yayınladığı son rapora göre, 53 finansal sektör ve 15 reel sektör katılımcısının görüşlerine başvurularak dolar/TL paritesinde yaşanması beklenen senaryolar ortaya konuldu. Ankete katılanlar, 31 Aralık tarihi için dolar kurunda 40.02 TL’lik bir beklentiye sahip. Bu durum, yılın geri kalan 9 aylık bölümünde her ay ortalama 0.9 TL’lik bir artışın yaşanacağını gösteriyor.

Ankete katılanlar, seçim sonrası dolar kurunda ani bir yükseliş beklemiyor ve bu artışın yılın geri kalanında kademeli olarak gerçekleşeceğini öngörüyor. En muhtemel senaryo, yıl sonunda dolar kurunun 40 lirayı aşmayarak 2024 yılını tamamlaması şeklinde değerlendiriliyor.

Editör: Doğukan ÖZKURT