Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Mustafa Cumur'u Anma Programına Katıldı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Mustafa Cumur'u Anma Programına Katıldı

Bayburt'ta, Trafik ve İlkyardım Haftası kapsamında Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde öğrencilere yönelik özel bir etkinlik düzenlendi. Gökçedere Anaokulu ve Makbule Küçükçalık İlkokulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, jandarma trafik ekipleri tarafından trafik eğitimi verildi.

Öğrencilere trafik kazalarına dikkat çekmek ve trafik bilinci kazandırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, hem eğitici hem de eğlenceli aktiviteler gerçekleştirildi. Jandarma Mobil Eğitim Aracıyla 'Trafik Güvenliği Eğitimi' verilen etkinlikte, öğrencilere karşıdan karşıya geçiş yöntemleri, genel trafik kuralları, trafik işaret levhaları, yaya geçidinin kullanımı ve araçlarda güvenli yolculuk konuları anlatıldı.

Öğrencilerin dikkatle dinlediği eğitim sonrasında, uygulamalı olarak öğrendikleri kuralları pekiştirmek için bisiklet ve scooterlarla uygulama yapıldı. Jandarma ekiplerinin gözetiminde gerçekleşen uygulamalarda öğrenciler, trafik kurallarını hayata geçirme fırsatı buldular.

Etkinlik boyunca öğrencilerin yüzlerindeki mutluluk ve heyecan, trafik bilinci kazanmanın ne kadar keyifli bir deneyim olduğunu gösterdi. Tüm katılımcılar, "Bu Yolda Hep Birlikteyiz" sloganıyla etkinliği tamamlamanın gururunu yaşadılar.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN