Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, polisin düzenlediği bir operasyon sonucunda bir evde Hint keneviri üretildiği tespit edilen 2 kişi gözaltına alındı. Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Pamukkale ilçesinde H.E. ve A.A. isimli şahısların uyuşturucu madde yetiştirdiğini belirledi.

Şüpheliler, bir süre teknik ve fiziki takip sonucunda narkotik şube ekipleri tarafından evlerine düzenlenen operasyonla yakalandılar. Evde yapılan aramalarda, bir odada Hint keneviri yetiştirmek için özel düzeneklerle sıcaklık ve nem kontrolünün sağlandığı bir yapay sera bulundu. Ayrıca şüphelilerin evlerinde ve otomobillerinde yapılan aramalarda 12 gram eroin, 48 gram metamfetamin, 22 kök Hint keneviri, 1 havalandırma borusu ve filtresi, 4 projeksiyon aydınlatma cihazı, 2 ısıtıcı, 2 mor ışıklı led aydınlatma cihazı ele geçirildi.

H.E. ve A.A., gözaltına alındıktan sonra polisteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiler. Pamukkale'de gerçekleştirilen bu operasyonla uyuşturucu madde üretimi ve ticareti yapan şüphelilere yönelik ciddi bir darbe vurulmuş oldu.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Doğukan ÖZKURT