A Haber, AK Parti'nin EYT'den yararlanamayan emekliler için hazırladığı Kademeli Emeklilik Düzenlemesi detaylarını açıkladı.

İktidara yakınlığı ile bilinen kaynak, yeni düzenlemenin emeklilerin beklentilerini karşılamak üzere planlandığını ifade etti.

28 Şubat 2023 tarihinde Meclis'ten geçen EYT düzenlemesi, ilk aşamada 2.3 milyon kişi için emeklilik kapısını açarken, düzenleme için milat koyulan tarih 8 Eylül 1999 olmuştu.

Bu süreçte SGK girişi olan vatandaşlar, emeklilik için uzun yıllar beklemek durumunda kaldılar. Uygulama kaynaklı adaletsizlikler ve sadece birkaç günün emeklilik sürecinde yıllarca fark yaratması, emekliler arasında büyük bir tepkiyle karşılandı.

Toplumdan gelen tepkilere rağmen, hükümet neredeyse bir yıla yakın bir süre boyunca EYT düzenlemesi için herhangi bir 'kapsam genişlemesi' haberini duyurmadı. Ancak, yaklaşan yerel seçim öncesinde, hükümet nihayet Kademeli Emeklilik Sistemi üzerinden emeklilik bekleyen milyonlara olumlu haberi verdi.


ERKEN EMEKLİLİĞİN ÖNÜ AÇILIYOR

A Haber'in finans kanalı A Para, EYT'den yararlanamayanlar için geliştirilen yeni Kademeli Emeklilik düzenlemesi hakkında sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu:

Hükümet harekete geçiyor! Eğer onaylanırsa, 2000 ve 2008 arası sigorta girişi olan kişiler, belirlenen şartları karşıladıkları takdirde emekli olabilecekler.

9 Eylül 1999 tarihinden sonrasında SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'na girişi olan kadınlar için 43 yaş ve 6250 prim günü, erkekler içinse 45 yaş ve 6250 prim günü şartı aranacak.

Kaynak: Haber Merkezi