Milletvekili Suiçmez, yaptığı duygusal konuşmada, gençlerin geleceğe dair umutlarını kaybettiğini ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle yaşanan intihar vakalarının arttığını belirtti. İKTÜ Uzay Mühendisliği bölümü mezunu olan Okan Bayram'ın, bir kafe işletmekte zorlanmasının ardından intihar ettiğini söyleyen Suiçmez, hükümetin eğitim ve ekonomi politikalarını eleştirdi.

Suiçmez'in ifadeleri şu şekildeydi: "Siz uzaya bir Türk vatandaşını gönderip âdeta uzayı fethettik edasıyla caka satmaya devam edebilirsiniz, ben size utanmanızı tavsiye ediyorum. İstanbul Teknik Üniversitesi Uzay Mühendisliği bölümü mezunu olup bir kafede çalışmak zorunda kalan Okan Bayram adlı gencimiz intihar etti. Duydunuz mu? Acısını hissettiniz mi? İktidarın uyguladığı yüksek öğrenim ve ekonomik politikalar sayesinde artan enflasyon ve pahalılıktan ötürü gençlerimiz açlık ve yoksullukla boğuşmakta, intihar etmektedirler. İktidar, gençlerimizin sadece geleceklerini değil hayatlarını da çalmaktadır."

Suiçmez, gençlerin gelecek hayallerini kuramadıklarını belirterek şunları ekledi: "Elin roketiyle övüneceğinize kendi uzay roketlerimizi yapacak olan gençlerimizi istihdam edin. Onların hayallerini ve hayatlarını çalmaktan vazgeçin."

Milletvekili Suiçmez, Okan Bayram'a Allah'tan rahmet diledi ve ailesine başsağlığı ve sabır temennisinde bulundu.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Doğukan ÖZKURT