Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden Bölücü Terör Örgütü'nü (BTÖ) öven, propagandasını yapan ve yanıltıcı bilgiyi yaymaya çalışan toplam 126 hesap yöneticisi ve kullanıcısının tespit edildiğini belirtti. Bu hesapların 104'ünün yurt dışında bulunduğu tespit edildi ve hakkında adli işlemler başlatıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele, Güvenlik Daire Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları tarafından koordine edilen operasyonlar sonucunda, yurt içinde tespit edilen 22 şüpheliye yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 14 şüphelinin yakalandığını açıklayan Bakan Yerlikaya, geriye kalan 8 şüpheli ile ilgili çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Türkiye'nin terörle mücadelesinde sosyal medya üzerinden yapılan provokatif paylaşımlara karşı kararlı bir şekilde mücadele edildiği ve suç işleyenlerin gereken adli işlemlerle hesap verdiği vurgulanırken, şehitlere hakaret ve terör propagandası yapan kişilere karşı sıkı bir denetim ve takip sürecinin sürdüğüne dikkat çekildi.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT