İSKENDER GÜNEN (SABAH) İkinci yarıda Trezeguet ve Umut girdikten sonra ilk yarıya göre kendi gerçeğine dönen bir Trabzonspor gördük. Onuachu'nun, Visca'nın getirdiği toptan sonra attığı golün ardından konsantrasyonu ve motivasyonu öne çıkan bir takım oluştu. Gaziantep'in 2-1'den sonra oyunu tamamen kendi alanında kabul etmesi ve hücumu hiç düşünmemesi sonucunda gelen ikinci golden sonra bordo-mavililer, oyunda tamamen üstünlüğü ele aldı. Hat-trick yapan Onuachu'nun attığı 3. golden sonra ise Gaziantep'in direnci tamamen düştü ve oyunu istediği gibi yönlendiren taraf Trabzonspor'du. Nijeryalı golcünün yokluğunda sorunlar ortaya çıkmakta fakat var olduğu her maçta geldiğinden beri takıma yaptığı katkı gerçekten çok fazla. Üçüncülük için alınan 3 puan doğaldır ki büyük önem taşımakta. Ama ilk yarıdaki görüntünün sorgulanması gerekmekte. 

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK) Meşhur Karadeniz fırtınası yaklaşık 20 dakika sürdü ve Gaziantep bu fırtınaya direnemedi. Bana göre ilk yarıyı bu kadar vasat oynamış bir takımın geri dönüşü için birkaç detay vardır. Öncelikle doğru değişiklikler (Abdullah Avcı yaptı), oyuna karakter koyan oyuncuların devreye girmesi (Visca, Onuachu ve Bardi gibi) ve son olarak soyunma odası motivasyonunun da devre arasında sağlanması. Bu detaylar bir araya geldi ve Trabzonspor izleyenlere galibiyet, güzel goller kısacası harika bir maç izlettirmiş oldu. 

ZEKİ UZUNDURUKAN (FOTOMAÇ) Onuachu'nun 3 golle hattrick yaptığı maçta; Edin Vişça, 2 asistle yıldızlaştı. Enis Bardhi de Trabzonspor'un ikinci golünü atan isim olarak ön plana çıktı. Abdullah Avcı, ikinci yarıya başlarken yaptığı iki sihirli değişiklikle maçı almasını bildi. Ama ilk yarıdaki etkisiz futbol, Trabzonspor'a hiç yakışmadı. Dün bir kez daha gördük ki, bu takım doğru 11 ve doğru taktikle çok potansiyelli oynuyor. Trabzonspor taraftarı tam da bunu istiyor. Yani topu adeta ısıran, sahada savaşan bir Trabzonspor istiyor. Trabzonspor'a transferi gündemde olan (hatta ön anlaşma yapıldığı belirtiliyor) Denis Draguş; çok zeki, çok teknik ve golü koklayan bir forvet. Trabzonspor bu oyuncuyu alırsa, gücüne güç katar.

Abdullah Avcı'nın Anlaştığı Yıldız Transferine Türk Kulüpler Rakip Oldu: Fırtına'ya Piyango Vurdu! Abdullah Avcı'nın Anlaştığı Yıldız Transferine Türk Kulüpler Rakip Oldu: Fırtına'ya Piyango Vurdu!

ENGİN KEHALE (HÜRRİYET) Çarklar işlemeye başlayıp, Onuachu iki kenardan birden beslenince 18 dakikada 4 golle geri dönen bir Trabzonspor gördük. Nijeryalı, gerçekten özel oyuncu. Topu bir şekilde onun yakınına getirip ceza sahasında çoğalabildiğiniz anda, topun kaleye girme ihtimali çok yüksek. 3 gol 1 asistle yine şovunu yaptı. Bu galibiyet, iki hedeften birini yani lig üçüncülüğünü Avcı için rahat bir konuma getirdi gibi gözüküyor. İkinci hedefi, yani Türkiye Kupası içinse doğru yapı konusunda önemli ipuçları barındırıyor. Ligin ikinci yarısının bir kısmında ritmini bulan Trabzonspor’un iki önemli parçasıydı Trezeguet ve Umut Güneş. Maçın onların girişinin ardından dönmesi tesadüf değil gibi gözüküyor. 

SAFACAN KONUKSEVER (FANATİK) Art arda gelen gollerle Gaziantep maça havlu atarken, Trabzonspor siyahla beyaz kadar farklı ikinci yarı performansıyla galip geldi. Gelecek sezonun planlamasına erken başlayan ve şimdiden ön anlaşmalar yapan Trabzonspor’da, öncelikli konu; kesinlikle Onuachu’nun takımda kalması olmalı. Gerekirse dev forvet için takım maliyetini dengelemek adına 2 transfer az yapılmalı ama mutlaka tutulmalı.

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ) İkinci devre Trezeguet ve Umut değişikliği takıma hız ve enerji kattı. Buna bordo-mavili takımın saha içi mücadelesi, hırsı ve coşkusu da eklenince Trezeguet, Onuachu ve Vişça önderliğinde Trabzonspor'un hücum kombinasyonlarının kalitesi ve etkinliği arttı. Trabzonspor, sıkıştığı maçları oyun değil, oyuncu kalitesiyle değiştiriyor. Oyuncuların 'bireysel performansı' üzerinden alınan galibiyetler günü kurtarmak adına önemli ve olumlu ancak gelecek adına sıkıntılı.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN