AKILLAR KUPADA!

İSKENDER GÜNEN (SABAH): Olumsuzluk içerisinde olan takımda ayakta kalan tek isim Bardhi oldu. Attığı mükemmel frikik golünün dışında ilk yarıda direkten dönen topu vardı. İkinci devre yapılan oyuncu değişiklikleri var fakat Samsunspor'un oyuna kattığı direnç ve mücadele gücü Trabzonspor'a sonucu değiştirecek pozisyonları vermedi. Bu maçta bir kez daha gördük ki yüksek ücretlerle dünya yıldızı olarak gelen yabancılar var. Fakat bu oyuncuların çoğu sorumluluk almaktan uzak, Nicolas Pepe gibi! Dünkü maçta oynadığı oyunla sahada takımını ne yaz ki 10 kişi bıraktı.

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ):  Trabzonspor'un savunma ve orta sahada topa sahip olduğu ama oyuna hükmedemediği, rakibin yaptığı güçlü pres anlayışına hem doğru çalışılmamış pas şablonunun hem de az temaslı oyunu tercih etmeyip Samsunspor'un kurduğu oyun tuzağına düşmesi; ortaya bu skoru çıkardı. Madem karşınızda böyle bir rakip var, 'zor' oyunu her zaman bozduğu gibi, ona karşı onların tercih ettiği gibi pas yapmadan yüksek direkt toplarla Onuachu'ya oynayıp, oradaki ikinci topları alıp, daha sonra hücum etmeyi ve rakibe hataya zorlamaya tercih etmeliydi. İkinci yarı Avcı oyuncu değişiklik yapmasına rağmen, oyunda değişen olumla bir şey görmedik. Özetle; Abdullah Avcı oyun anlamında zehire karşı panzehiri, maçın hiçbir bölümünde oluşturamadı.

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK): Samsunspor ilk yarıda bulduğu gollerin kıymetini oyun disiplinini elden bırakmadan, yüksek tempoya devam ederek, doğru anlarda Trabzonspor’u geri koşturarak ve hepsinden önemlisi galibiyeti daha fazla isteyerek bildi. Kümede kalmayı bana göre büyük ölçüde garantilediği galibiyeti hak ederek aldı. Trabzonspor ise ideal 11’inden 3-4 oyunculuk bir rotasyonda bile kalite eksikliği çok çabuk ortaya çıkan, an itibarı ile kupa konsantrasyonu ligden daha yüksek bir takım görüntüsündeydi.

Trabzonspor Basketbol Takımı, Gaziantep Karşısında Güçlü Performans Sergileyerek Avantajı Elde Etti Trabzonspor Basketbol Takımı, Gaziantep Karşısında Güçlü Performans Sergileyerek Avantajı Elde Etti

ULAŞ ÖZDEMİR (TAKVİM): İlk 30'da çok kuvvetli olan ve maç boyunca da devam eden Samsunspor baskısına karşı Trabzonspor hiçbir şey üretemedi ve o baskıya boyun eğmek zorunda kaldı. Samsunspor'un önde presine karşı orta sahada hem Berat varken hem Mendy varken de çözüm üretemedi. Bunun altını özellikle çizmemin sebebi kötü oyunun sadece oyuncular üzerine indirgenemeyeceği. Trabzonspor'un bu tür şiddetli baskılara karşı çözüm bulabilmesi; oyununa eklemesi gereken en önemli parametrelerden biri. Yani A Planı işlemiyor ise B'ye geçiş yapmak gibi.
Trabzonspor için 3.'lük yarışı hala devam ediyor. Çarşamba sezonun kaderini belirleyebilecek Karagümrük maçı var. Takımın o güne kadar toparlamasını umuyorum.

ZEKİ UZUNDURUKAN (FOTOMAÇ): 60 dakika sahada kalan Trezeguet'nin oyuna hiçbir katkısı olmadı. Abdullah Avcı da Mısırlı oyuncunun yerine Vişça'yı sahaya sürdü. Değişen bir şey oldu mu, hayır! Çünkü dersine hiç çalışmamış Trabzonspor! Samsunspor haklı bir galibiyet aldı. Taraftarı da Samsunspor'u çok iyi ateşledi ama maç boyunca Trabzonsporlu oyunculara yabancı madde yağdırdılar! Trabzonspor'un bu maça doğru 11 ile çıkıp kazanması gerekirdi. Kupa maçı öncesinde moral depolamak için! Trabzonspor bu maçtan gerekli dersleri çıkarmazsa; kupa rövanşında hüsrana uğrar! Gisdol ise çok iyi bir teknik adam olduğunu bir kez daha gösterdi.

OLCAY ÇAKIR (FANATİK): Bu kadar kolay teslim olan, sertliğe karşı sertlikle yanıt veremeyen naif bir takımın seneye de işi çok zor olur benden söylemesi. Kendi yarı alanında mükemmel top çeviren, sanki öndeymiş gibi kalecisiyle geriye doğru ataklar bitiren Trabzonspor’un taraftarlar nezdinde inanmışlığını tüketmeyin derim. Teknik analiz sevenlere de şunları söyleyelim. Top Trabzonspor’daydı. Goller ve pozisyonlar da Samsunspor’da. Dün akşam Visça girdi Trezeguet çıktı. Onuachu çıktı, Enis girdi. Trabzonspor kendi birinci bölgesinde bol bol top yaptı. Dakikalar da böylece tükendi. Çok isteyen, ihtiyacı olan da böylece kazanmış oldu.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN