İSKENDER GÜNEN (SABAH) İlk 45 dakika girilen gol pozisyonları ve rakip ceza alanı içerisinde öyle anlar oldu ki final pası doğru yapılsa gole ulaşma şansınız çok yüksek. Fakat üstünlüğü ele aldığınız anlar ve gol pozisyonlarını gerçekleştiremeyip sonucu alamadığınız zaman rakibin girdiği pozisyonda yenen bir gol ile geri düşebiliyorsunuz. Skor, her ne kadar istenmeyen ve arzu edilmeyen bir sonuç da olsa oyunun gelecek sezonlar için beklentileri karşılayan, takım olma yolunda ilerleyen, ümitler veren bir oyun olduğunu kimse göz ardı etmemelidir.

ZEKİ UZUNDURUKAN (FOTOMAÇ) Abdullah Avcı'nın maça santrforsuz başlamasını doğru bulmadım. Enis Destan veya Umut Bozok ile maça başlamak daha doğru olurdu diye düşünüyorum. Çünkü Trabzonspor ilk yarıda hep rakip kale önünde oynadı. Beklenen gol bir türlü gelmeyince Meunier ön tarafa gitti ve üç kez golle burun buruna geldi. Trabzonspor'un ilk yarıdaki pozitif futboluna evet ama santrforsuz oyuna hayır diyorum.

Abdullah Avcı da oyunu izlerken öz eleştiri yapmış olacak ki, 2. yarıya Umut Bozok ile başladı. Sakatlanan Trezeguet'nin çıkması şanssızlıktı. Meunier ve Vişça çok formda. Dün iki oyuncuyu izlerken biz yorulduk, onlar yorulmadı. Herkes Trabzonspor'dan gol beklerken Sivasspor Menig'in golü ile tabelayı değiştirdi. Golde asisti yapan Manaj, Trabzonspor defansını adeta darmadağın etti.

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK) Topu çabuk geri kazanan Trabzonspor ilk yarım saat rakibini açmakta zorlansa da Trezequet, Umut Güneş ve Meunier ile önemli fırsatları kaçırdı. Meunier kapanan bir savunmanın dengesini bir bek nasıl bozabiliri örnekleri ile gösterdi. İkinci yarının başında Abdullah Avcı Trezeguet’nin yerine Umut Bozok’la döndü soyunma odasından. Eğer sakatlık sebebi ile çıktıysa bilemem ama savunmanın en çok başını ağrıtan Trezeguet’nin çıkması Sivasspor’a yaradı. İlk yarının sonlarındaki baskıyı ve pozisyona girme becerisini kaybeden Trabzonspor’da yapılan her hamle katkı yapmaktan çok takımın kalitesini düşürdü. Sivasspor fırsatı kaçırmadı ve genelde gollerine alışık olduğumuz Manaj’ın dans eder gibi kıvrak çalımlarla yaptığı asist ve Menig golü ile tabelayı değiştirdi.

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ)  Trabzonspor'un 4 maç seyircisiz oynama cezası aldıktan sonra Sivasspor maçında bu gücünden eksik olarak nasıl bir mücadele içinde olacağı en çok merak edilen konuların başında geliyordu. Bu maç, oyun standardının nasıl oluştuğunu görme açısından referans olarak alınacaktı. Sivasspor topu Trabzonspor'a bırakıp 5-4-1 gibi simetri oluşturduğu savunma ve orta saha hattıyla beraber, derinlemesine yaptığı savunma anlayışıyla bordo-mavilileri set hücumuna itti. Trabzonspor böyle bir savunma organizasyonuna karşı, oyun içinde top ayağında hücum çeşitliliği iyi olmadığı gibi, ilk devre %70 topla oynayıp rakip ceza sahasına içinde 25 kez girmesine rağmen sadece 2 pozisyon üretebildi. Maçın her iki yarısında da oyuncular saha içinde oynadıkları konumlarından farklı bölgelere giderek rotasyon yapabilirler. Ama bu pozisyon değişiklikleri; Sivasspor gibi katı savunma anlayışına karşı yapılan set hücumlarındaki kaliteyi düşürdüğü gibi, mücadeleyi de çok içgüdüsel bir oyuna döndü. 

Trabzonspor Gençleri Fırtınayı Estirdi: Beşiktaş'ı 4-0 Mağlup Etti Trabzonspor Gençleri Fırtınayı Estirdi: Beşiktaş'ı 4-0 Mağlup Etti

SEFA CAN KONUKSEVER (FANATİK)  Trabzonspor belki de en dominant ilk yarıyı oynadı. Golü atmak için her türlü organizasyonu denedi, özellikle de 30. dakikadan sonra. Fakat ya son pas tercihi hatalıydı ya da son vuruş zamanlaması. Yüzde 70 topa sahip olduğu bu bölümde, topun kıymetini daha iyi bilebilirdi Bordo-Mavililer. İlk 20 dakika ise zaten çöpe gitti! Pas akışı yavaş, oyun hızı da bir o kadar düşüktü. Ancak Abdullah Avcı Eren Elmalı ve Meunier'yi öne sürüp, Trezeguet ile Visca'yı içe sokunca, Sivasspor'un savunma dengesi de bozuldu. Sırf sağ bek Meunier'in 3 pozisyonu vardı mesela. Ancak merkezden çok az denedi Trabzonspor. Hat kırıcı pası atma noktasında Bardhi de Berat da Umut Güneş de etkisiz kaldı

ENGİN KEHALE (HÜRRİYET) Abdullah Avcı maç önü röportaja geldiğinde, Sivasspor'un üçlü ve dörtlü savunma ile oynayabildiğini, ikisine karşı da hazırlık yaptıklarından bahsetti. İlk düdükle birlikte, Poungouras'ın savunma üçlüsünün sağında yer almasıyla geride beşli bir hat gördük Bülent Uygun'un maç stratejisinde. Bordo mavililerin bek-stoper arası kaçışlarını en aza indirmek, savunmanın önündeki ikili ile de merkezi koruyarak rakibe kolay şans vermemek amaçlanmıştı. İlk yarıda top Trabzonspor'undu. Pepe'nin serbest rolü, Meunier'in sürekli maçın içinde olması bordo mavililere oyun hakimiyeti verse de kalabalık savunmayı aşmakta zorlandılar.

Muhabir: AYŞE SANCAK