İDDİA-1

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta uzun zamandır kongre kararı almak istiyordu. Bu nedenle Asbaşkan Ahmet Çubukçu Trabzonspor eski Başkanı ve Devlet eski Bakanı Faruk Özak’la temasa geçti. Kongre kararı alınınca eski Genel Sekreter Yusuf Ziya Yılmaz Özak’a ‘Önümüze geç’ dedi. Özak’ta Yusuf Ziya’nın Aralık ayına kadar işbaşına gelmesi halinde destek vereceğini ve Aralık ayında yeni bir değerlendirme yapabileceklerini söyledi. 

İDDİA-2

Trabzonspor’un son  kongresini 10 oy farklya kaybeden Celil Hekimoğlu. Hekimoğlu ile Trabzonspor’un onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın oğlu Soner Yılmaz senoryosunu da dillendirenler var. Ayrıca Mehmet Yiğit Alp’in uzun zamandır başkan adaylığı yönünde baskı gördüğü de konuşuluyor. Ahmet Ağaoğlu ise Trabzonspor taraftarının gözünde hala ciddi potansiyel olarak duruyor. 

İDDİA-3

Trabzonspor’da uzun zamandır birlik içinde olan Divan Başkanı Ali Sürmen, Yönetim kurul eski üyesi Süleyman Atal, Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, Asbaşkan Hikmet Onur, Muhittin Öztürk,  Cafer Hazaroğlu ve Bülent Akyazıcı gelişmeleri yakından izliyor. Bu grubun da kendi arasından Hayrettin Hacısalihoğlu’nu Başkan adayı olarak çıkararak Trabzonspor’a talip olabileceği ancak Özak ve Mehmet Ali Yılmaz’ın desteğinin şart olduğunu da gördüklerini belirtellim.

İDDİA-4

İbrahim Hacıoğlu 2018 yılının Aralık ayındaki kongrede aday olacaktı. Ancak olağanüstü kongre öne geldi. Böyle bir durumda Hacıosmanoğlu adaylığını yeniden gözden geçirecek. Fakat, yeni yapılan üyelerin de oy kullanması anlamında Aralık ayına hazırlanacağı bilgisi mantıklı. Hacıosmanoğlu aday olması halinde Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Bayraktar’ı da listesine dahil edecek. 
YAHYA KARABİNA
 
Editör: TE Bilisim