Şahinkaya’da sadece tırmanış değil bir çok aktivite yapıldığını göstermek amacıyla iki kulüp 10 Kasım’da doğa yürüyüşüne çıktı
 
Trabzon’da Dağcılık kulüpleri ortak etkinlik düzenleyerek Şahinkaya’nın önemine vurgu yaptı. Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) ve Trabzon Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneği (TRADOST)’un el ele vererek Düzköy’ün Doğankaya Mahallesi’nde bulunan doğa harikasının Trabzon için çok özel bir anlam taşıdığını ifade eden kulüp başkanları yetkililere seslendi.

 
Alternatifler Var
 
Şahinkaya gibi bir doğa harikasının sadece tırmanmak için değil aynı zamanda birçok aktiveye de açık olduğunu ifade eden TEDAK Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bayoğlu, “Bölgede tırmanışın dışında alternatif aktivitelerin yapılabileceğini vurgulamak amacıyla 10 Kasım 2019 pazar günü TEDAK-TRADOST kulüpleri olarak Düzköy ilçemizin Doğankaya Mahallesi Kaya üstüne ortak faaliyet düzenledik” dedi.
 
Müthiş Manzara
 

Orman içi patikalardan geçerken sonbahar renklerine tanıklık ettiğimiz, yürüyüş boyunca doğayla baş başa kaldığımız, üzerimizdeki yorgunluğumuzu ve stresi atarak günün tadını çıkarmaya çalıştık.
Tırmanış alanı olabilmek için tüm doğal şartları sağlayan Şahinkaya, turizmin çeşitlendirilmesi ve kaya tırmanış sporunun yaygınlaştırılması amacıyla gerçekleştirilen geçmiş yıllardaki organizasyonlarla ulusal ve uluslararası bir merkez olma yolunda önemli bir adım atmıştır” dedi.
 
Kendine Özgü Coğrafya
 
Bayoğlu, “Düzköy ilçesi, kendine özgü bir coğrafyaya ve zengin yaşam kültürüne sahip. Özellikle yaylalarında otantik yaşam biçiminin günümüze yansımaları ilgi ile izlenirken, yayla şenlikleri ile öne çıkan Düzköy; Çal Mağarası ve yakınında bulunan Çal-Camili Tabiat Parkı gibi doğal kaynak değerleri bakımından da zengindir” dedi.

 
Turizme Katkı Sağlayacak
 
Bayoğlu, “Doğankaya Mahallesinde bulunan, uzaktan bakıldığında bir kaleyi andıran, etekleri ladin ormanlarıyla kaplı Şahinkaya Tırmanış Bahçesi, kaya tırmanışçılarının ilgi odağı olmuş olmaya da devam etmektedir. Mevcut yürüyüş parkurlarının dışında keşfedilmeyi bekleyen rotalarıyla doğa severleri ağırlamayı bekleyen, muhteşem doğasıyla, bölgemizdeki eko turizmin ve dağcılığın uzun vadede gelişmesine önemli katkılar sağlayacak Şahinkaya Tırmanış Bölgesi kurum ve kuruluşların sahip çıkmasıyla bölgemize ve bölge insanına maddi manevi katkılar sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.
 
Duyurmak İstiyoruz
 
Bölgeyi tanıtmak, daha fazla kitlelere ulaşmasını sağlamak için kulüpler olarak, ortak bir kararla bu bölgeye faaliyet düzenlediklerini dile getiren TRADOST Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Anahar, “Yaşadığımız coğrafyaya destek olmak, sahip olduğumuz değerleri öne çıkarmak amacıyla Doğankaya Mahallesi Kayaüstü ortak etkinliğimizi gerçekleştirdik” dedi.

 
Önemli Bir Merkez Haline Geldi
 
Anahar, “Düzköy’de bulunan ve kaya tırmanışı için tüm doğal şartları sağlayan Şahinkaya Tırmanış Bahçesi’nin, turizmin çeşitlendirilmesinde, kaya tırmanış sporunun yaygınlaştırılmasında önemli bir merkez haline gelmiştir. Şahinkaya Tırmanış Bahçesi yeni sporcular yetiştirilmesine de önemli katkılar sağlamasının yanısıra bu bölgede gerçekleştirilen kamp faaliyetlerinde verilen eğitimler, bölgemizdeki dağcılığı ileri seviyeye taşıyacaktır” ifadelerini kullandı.
 
Bilinçli Bir Şekilde Sahip Çikilmalidir
 
Anahar, “Yılın her mevsiminde düzenlenecek treking, hiking aktiviteleriyle bölgenin önemi ulusal ve uluslararası boyutta değeri artacaktır. Bölgede yaşayan halkın sahip oldukları değeri yapılan organizasyonlarla daha yeni farkettiklerini, çevre bilincini es geçmeden bölgeye sahip çıkılırsa, Doğu Karadeniz Bölgesine, gelen ziyaretçilere alternatif turizm imkanları fazlasıyla sunulur hale gelecektir.Temennim bölgeye bilinçli bir şekilde sahip çıkılması, doğaya duyarlı yatırım yapılarak, hak ettiği değeri kazanmasıdır” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilisim