Moderatörlüğünü Aytekin Akay’ın yaptığı panelde çarpıcı ifadeler kullanan Özkan Sümer, Trabzonspor'un yanlış tercihler nedeniyle bu duruma geldiğini söyledi. Transferde takım sistemine göre hareket edilmesi gerektiğini aktaran Sümer şöyle devam etti;
 
“Bedel ödüyoruz”

“Yoksa dünya çapında oyuncu da transfer etseniz verim alamazsınız. Biz bu transfer konusunu yıllardır menajerlerle çözmeye çalışıyor ve bedelini de ödüyoruz. Trabzonspor her zaman yarışta olmalı. Yoksa kitlesi çözülür, itibarı düşer, ilgi azalır. Ancak bu çılgınca hamlelerle değil, akıllı politikalarla gerçekleştirilmelidir.” Başkan arayışlarında üç özellik arandığını kaydeden Sümer, “Paralı başkan, yumruğunu masaya vuran başkan, azarlayan başkan.” 

“Paralı Başkan Çözüm Mü?”

“Büyük proje sahibi olan ve sorunları çözme iradesi bulunan diye bir arayış yok. Yönetici olmak isteyenlerde de üç özellik göze çarpıyor: -Önemli olma isteği, -Siyasi ticari başarı beklentisi, -Sosyal statü sahibi olma hevesi. Sonuç? Felaket. “Trabzonspor kimsenin cebine sığmayacak kadar büyük, kucağında taşıyamayacağı kadar ağırdır. Trabzonspor futbolcularının takımı olmalıdır, futbolcular takımın futbolcusu olmamalıdır.”

“Yeni bir yol bulunmalı”

“Trabzonspor kendisi olmaktan uzaklaştığı için bu durumlara düşmüştür. Trabzonspor'un başarılı olması için kendini güncellemesi, yeniden üretmesi, ilkeler doğrultusunda yeni bir yol bulması lazımdır. Trabzonspor büyüdü ama bu büyüklüğü yönetecek vasıfta insanlardan mahrum kaldı. Bazı yöneticiler o dönemden sonra bıraktılar, bu ‘Biz artık yönetemiyoruz’ demekti” diye konuştu.

 
Editör: TE Bilisim