Kadının beddua ettiği anlarda, "Yaksalar onları, keşke ölülerini canlı canlı!" şeklinde şiddet içerikli sözler sarf ettiği görüldü. Bu tür söylemler toplumda infiale sebep olabilecek nitelikte olduğundan, olay sosyal medyada da geniş yankı buldu.

Bu tür şiddet içerikli söylemlerin, toplumda birlik ve dayanışmayı zedeleyici etkileri olduğu bilinmekte ve bu tür davranışların hoşgörü ile karşılanmaması gerektiği vurgulanmaktadır.

Yeni Müfredat Taslağı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Hazırlandı Yeni Müfredat Taslağı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Hazırlandı

Özellikle son dönemlerde taksicilere yönelik şiddet olaylarının artması ve hatta bir taksi şoförünün hayatını kaybetmesi, toplumda bu tür beddua ve saldırgan söylemlerin ciddiye alınması gerektiğini göstermektedir. Her bireyin saygı ve hoşgörü çerçevesinde hareket etmesi, toplumsal barış ve huzurun sağlanması için önemlidir.

Taksiye binip taksicilere beddua eden kadının bu tür söylemlerinin, toplumda hoş karşılanmadığı ve kabul edilemez olduğu geniş kesimlerce dile getirilmektedir. Bu tür davranışların karşılıksız bırakılmaması ve gerekli mercilere bildirilmesi, toplumun huzur ve güvenliği açısından önem arz etmektedir.

Kaynak: ONEDİO