Hayallerinizdeki Skoda’ya Kavuşma Fırsatı: Sıfır Faizle Araç Sahibi Olun! Hayallerinizdeki Skoda’ya Kavuşma Fırsatı: Sıfır Faizle Araç Sahibi Olun!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu ile yaptığı görüşmede, enflasyonla mücadelede sıkı para politikası kararlılığını vurguladı. Karahan, yerel seçimlerin ardından ilk kez açıklama yaparak 2024 yılının ikinci yarısında dezenflasyonun tesis edileceğini bildirdi.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından yapılan açıklamada, Karahan'ın TBB Yönetim Kurulu ile gerçekleştirdiği toplantının gündemini bankacılık sektörünün durumu, enflasyon görünümü ve para politikasındaki son dönem gelişmelerin oluşturduğu belirtildi.

Toplantıda yapılan konuşmaya değinilen basın açıklamasında, Karahan'ın 2024 yılının ikinci yarısında dezenflasyonun sağlanacağını ifade ederek, para politikasındaki sıkı koşulların devam edeceğini belirttiği aktarıldı. Karahan, enflasyonun ana eğilimini belirgin ve kalıcı bir şekilde düşürecek sıkı parasal koşulların sürdürüleceğini vurguladı.

TCMB ile Türkiye Bankalar Birliği arasındaki iletişimin çok iyi düzeyde olduğunu belirten TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Karahan'dan para politikası uygulamalarına ilişkin değerlendirmelerini dinlediklerini ve sektörel gelişmelerle ilgili güncel bilgi sunduklarını ifade etti.

Çakar ayrıca, enflasyonla mücadelenin toplumsal refah artışı ve sürdürülebilir büyüme için kritik önemde olduğunu vurgulayarak, Türkiye ekonomisinin geleceğine ilişkin olumlu beklentilere sahip olduklarını belirtti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN