Yeni Müfredat Taslağı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Hazırlandı Yeni Müfredat Taslağı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Hazırlandı

19 yaşındaki Zelal A., ailesi tarafından intihar etmesi için baskı yapıldığı iddiasında bulunarak, ağabeyleri tarafından cinsel istismara uğradığını öne sürdü. Olayın detayları şu şekilde ortaya çıktı:

4F25128E F5Ee 4D9A 9Ddd D8D80Adc0A2F

25 Eylül 2023'te TEM Otoyolu Sarıyer Seyrantepe mevkisindeki üstgeçitten atlayarak intihar girişiminde bulunan genç kız, hava yatağına düşerek hafif yaralı olarak kurtarıldı.

Genç kızın ailesi tarafından intihar etmesi için baskı yapıldığı iddia edilirken, ağabeyleri tarafından cinsel istismara uğradığı öne sürüldü.

A W111516 05

Emniyet kayıtlarına göre genç kızın daha önce 6 suç kaydı bulunuyor ve psikolojik tedavi gördüğü belirlendi.

İntihar girişimi sonrasında hastaneye kaldırılan genç kızın ifadesinde, ailesi tarafından kendisine intihar etme baskısı yapıldığı ve ağabeyleri tarafından cinsel istismara uğradığı iddiaları ortaya çıktı.

Genç kızın daha önce 3 kez intihar girişiminde bulunduğu ve geçen sene ailesi tarafından alıkonulduğu bilgileri de ortaya çıktı.

A W111516 08

Emniyet ifadesinin ardından genç kız, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Yaşanan bu dramatik olay, aile içindeki sorunları ve genç kızın maruz kaldığı cinsel istismarı gün yüzüne çıkarmış durumda. Emniyet kayıtlarına göre genç kızın yaşadığı travmalar ve intihar girişimleri, toplumda duyarlılık yaratma potansiyeline sahip.
İHA

Editör: Ayşe Sancak