Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, son dönemde hakkında ortaya atılan iddialar ve Süper Kupa krizi nedeniyle büyük bir baskı altında bulunuyor ve istifasının yakın olduğu konuşuluyor. Bu durumda yerine geçebilecek isimler arasında ise Trabzonspor camiasından Şenol Güneş ve Ahmet Ağaoğlu isimleri ön plana çıkıyor.

Şenol Güneş'in adı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın ilişkisi ve Akyazı'daki stada adının verilmesi gibi faktörlerle destekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Şenol Güneş'i TFF Başkanlığı görevine getirmeye sıcak baktığı iddia ediliyor.

Ancak Şenol Güneş'in yakın çevresine yaptığı "Sosyal medyada adımı TFF başkan adayı olarak lanse etmeyin" uyarısı dikkat çekiyor. Güneş'in bu uyarısı, gereksiz dedikoduların önüne geçmek amacıyla yapıldığı yorumlarına neden oluyor.

Diğer bir aday olarak öne çıkan isim ise Ahmet Ağaoğlu. Ahmet Ağaoğlu'nun seçim öncesinde AK Parti saflarından milletvekili olacağı iddiaları gündeme gelmişti. Ayrıca Ağaoğlu'nun Tenis Federasyonu başkanlığı gibi spor yönetimi alanında ciddi bir deneyimi bulunuyor.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin istifasının ne zaman gerçekleşeceği ve yerine hangi ismin geleceği konusundaki gelişmeler merakla bekleniyor. Trabzonspor camiası, Şenol Güneş ve Ahmet Ağaoğlu'nun adaylıklarıyla ilgili spekülasyonları yakından takip ediyor.
TAKA/NURGÜL GÜNAYDIN

Editör: Doğukan ÖZKURT