Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu liderliğinde 5 yıldır tüm personelinin refahını artırmak amacıyla önemli adımlar atan belediye, Hizmet İş Sendikası ile imzalanan Toplu İş Sözleşmesi kapsamında işçilere yüzde 58 oranında zam yaptı. Bu zam oranı, işçilerin enflasyona ezilmeden daha iyi bir yaşam sürmelerine olanak tanıyacak.

Başkan Zorluoğlu, çalışanlarının maaşlarını artırarak, en düşük maaşın 28 bin lira, ortalama maaşın 31 bin lira ve en yüksek maaşın ise işin niteliğine göre yaklaşık 35 bin lira seviyelerine ulaştığını açıkladı. Ayrıca, toplu taşıma hizmetlerinde çalışan otobüs şoförlerine ilave ödemeler de yapılacak.

Başkan Zorluoğlu, bu zam kararıyla ilgili olarak, "Personelimizin mutluluğu bizim için çok önemli. Sendika ile belediye arasında 1 Temmuz 2023 tarihinde imzalanan toplu iş sözleşmesi ile emekçilerimize hak ettikleri maaş artışını sağlamıştık. Şimdi yaptığımız zam oranıyla işçilerimizin enflasyona yenik düşmesini engellemeye çalıştık." şeklinde konuştu.

Başkan Zorluoğlu, çalışanlarının memnuniyeti ve refahı için her zaman elinden geleni yapacaklarını vurgulayarak, işçilere yeni maaşlarının hayırlı olması temennisinde bulundu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, işçilerin yaşam standartlarını iyileştirme konusundaki çabalarına devam ediyor.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Doğukan ÖZKURT