Trabzon'un Arsin ilçesi, sevilen simalardan İsmet Ustaömeroğlu'nun ani vefatıyla sarsıldı Trabzon'un Arsin ilçesi, sevilen simalardan İsmet Ustaömeroğlu'nun ani vefatıyla sarsıldı

Ramazan ayında birçok kurum ve işletmenin düzenlediği kampanyaların dolandırıcılar için bir fırsat haline geldiğine dikkat çeken emniyet müdürlüğü, sosyal medya ve SMS yoluyla kullanıcılara gönderilen sahte linkler aracılığıyla vatandaşların kandırılmaya çalışıldığını bildirdi.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları sahte Ramazan kampanyalarına karşı uyararak, "Sosyal medya platformlarında ve mesaj yoluyla iletilen 'Ramazana Özel Kampanya, Ramazan Fırsatı' içerikli sahte bağlantılara dikkat edin. Asılsız alışveriş kataloglarına itibar etmeyin ve şüpheli linklere tıklamayın." şeklinde bir açıklama yaptı.

Güvenli alışveriş ve ödeme yöntemlerinin kullanılması gerektiğini vurgulayan emniyet müdürlüğü, yapılacak alışverişlerin resmi internet siteleri ve uygulamalar üzerinden gerçekleştirilmesini, ödemelerde ise '3D Secure' gibi güvenli ödeme yöntemlerinin tercih edilmesini tavsiye etti. Bu sayede vatandaşların dolandırıcılık riskini minimize etmeleri amaçlanıyor.

Editör: Birol Sancak